Van'da Mayis Ayinda Karla Mücadele Mesaisi

Van'da Mayis Ayinda Karla Mücadele Mesaisi

Van Büyüksehir Belediyesi, yaz mevsimine günler kala Gürpinar ilçesindeki 3 bin rakimli Sicaksu bölgesinde karla mücadele çalismasi yürütüyor. Yer yer 10 metreyi bulan karda zorlu bir mesai harcayan ekipler, kapali olan son mezra yolunu da ulasima açti.

Ülke genelinde bahar havasi yasanirken, Van’in yüksek rakimli bölgelerinde karla mücadele çalismalari devam ediyor. Bu çerçevede 3 bin rakimli mezra yollarinda karla mücadele çalismalarini sürdüren Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi ekipleri, kent merkezine yaklasik 115 kilometre uzakliktaki Sicaksu bölgesinde kar temizleme çalismasi yapti. 3 is makinesinin yaklasik 1 aylik zorlu çalisma ile Sicaksu Mahallesi’ne bagli Tüzek, Çarlik ve Yesildere mezra yollari ulasima açildi.

Kardan dolayi kapanan son mezra yolu da açildi

Yaklasik 1 aydir bu bölgede karla mücadele çalismasi yaptiklarini belirten Is Makinesi Operatörü Fatih Kusman, is makinelerinin boyundaki karda zorlukla ilerlediklerini söyledi.

Kar kalinliginin yer yer yaklasik 10 metre civarinda oldugunu belirten Fatih Kusman, “Bu mezralarda kalan vatandaslarimizin magdur olmamasi için yogun bir çalisma yürütüyoruz. Kis aylarinda burasi birkaç defa ulasima açildi. Ancak yogun tipi ve çig nedeniyle tekrar ulasima kapandi. 1 aydan fazladir burada zorlu bir çalisma yürütüyoruz. Sicaksu Mahallesi’ne bagli 3 mezra bu güzergahta yer aliyor. Son mezramiz olan Tüzek mezra yolunu da açtik. Burasi kardan dolayi kapali olan son mezramizdi. Burada kar kalinligi 8 ila 10 metre civarindadir” dedi.



“Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyoruz”

Yollarinin açilmasindan dolayi mutlu olduklarini belirten Tüzek mezrasi sakinlerinden Muhammed Tuncer, “Allah razi olsun, Van Büyüksehir Belediyesi ekipleri yolumuzu açti. Kis aylarinda birkaç defa açilan yolumuz yogun kar, tipi ve çigdan dolayi tekrar kapandi. Hayvanlarimizdan dolayi burayi terk edemiyoruz. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile