Van'da 'Meme Kanseri' Semineri

Van'da 'Meme Kanseri' Semineri

Van Büyüksehir Belediyesi, ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkindalik Ayi’ kapsaminda seminer düzenledi.



Van Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi, kentte yasayan kadinlari sagliktan sosyal hayata, egitimden spora birçok alanda bilgilendirmeye devam ediyor. Van Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in esi Meral Bilmez’in tesvikleri ve Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi öncülügünde Yüzüncü Yil Üniversitesi Dursun Odabasi Tip Merkezi ve Kadin ve Demokrasi Derneginin (KADEM) isbirligi ile 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkindalik Ayi kapsaminda Elite World Hotel’de seminer düzenlendi.

Düzenlenen seminere Van Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in esi Meral Bilmez, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez’in esi Bilgin Bekmez, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Sevli’nin esi Duygu Sevli, YYÜ Dursun Odabasi Tip Merkezi Bashekimi Haluk Iliklerden, KADEM Van Temsilcisi Gamze Biçek Bozdogan, kamu ve özel kurumlarin kadin temsilcileri ile kadinlar katildi.



Seminerin açilis konusmasini yapan Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskani Selma Biçek, meme kanserinin tedavi edilebilir ve erken teshisi mümkün olan bir hastalik oldugunu belirterek, kadinlarin her yil düzenli olarak doktora ve saglik kuruluslarina gitmeleri gerektigini söyledi.

Hayat boyu her 8 kadindan birinin meme kanserine yakalanma riskinin bulundugunu söyleyen Meral Bilmez de, “Meme kanserinin farkindaligi çok önemli. Kadinlarda fazla görülen bir kanser türü maalesef. Meme kanseri tedavi edilebilir ve erken teshisi mümkün olan bir hastaliktir. Bu yüzden sik sik kontrollerimizi yapip çevremizdeki kadinlari da buna tesvik edelim. Kontroller konusunda aile sagligi merkezleri, aile hekimleri ve hastanelerimiz ücretsiz hizmet veriyor” dedi.



Açilis konusmalarinin ardindan Ipekyolu Ilçe Saglik Müdürü Dr. Semra Gümüs, YYÜ Dursun Odabasi Tip Merkezi Genel Cerrahi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Dr. Osman Toktas, YYÜ Dursun Odabasi Tip Merkezi Radyoloji Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Dr. Nursen Toprak, meme kanserinde erken teshisin önemi, tarama yöntemleri, tedavi süreçleri hakkinda detayli bilgilendirmeler yapti. Slayt gösteri seklinde yapilan sunumda, kadinlara kendi kendine meme muayenesi ve kanser bulgulari fotograf ve videolarla anlatildi.

Soru ve cevap seklinde sona eren seminerde kadinlara meme kanserinin rengini simgeleyen pembe maske ve kurdeleler dagitilirken, müzik dinletisi sunuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile