Van'da Mevlid-I Nebi Etkinligi Düzenlendi

Van'da Mevlid-I Nebi Etkinligi Düzenlendi

Peygamber Sevdalilari Vakfi Van Koordinatörlügü tarafindan düzenlenen ‘Mevlid-i Nebi’ etkinligine yüzlerce vatandas katildi.

Peygamber Sevdalilari Vakfi Van Koordinatörlügünce düzenlenen "Cihad Önderi Hazreti Muhammed (sav)" temali "Mevlid-i Nebi" etkinligi, yogun bir katilimla gerçeklestirildi.

Besyol Meydani Hazreti Ömer Cami yaninda düzenlenen etkinlik, Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

Mevlid-i Serif’in okundugu etkinlikte ilahi ve ezgiler seslendirildi.

"Gazze direnisten vazgeçmeyecektir"

Etkinlige konusmaci olarak katilan Hamas Siyasi Büro Üyesi Süheyl el-Hindi, saldiri altindaki Gazze’de 10 bini agir olmak üzere 80 bin yarali, 30 binden fazlasinin ise sehit oldugunu belirtti.

Gazze’de 2 binden fazla evin tamamen yikilarak bir moloz yigini oldugunu ifade eden el-Hindi, “Enkazlarin altinda zafer isreti yaparak çikan yaslilari, kadin ve çocuklari görüyor musunuz? Iste bunlar Gazze’nin yasli, kadin ve çocuklaridir. Unutmayalim ki Gazze sabrediyor. Gazze her ne kadar zulmün altinda olsa bile beyaz bayragi kaldirip Siyonist isgalcilere bas egmeyecek ve direnisten vazgeçmeyecektir. Gazze son kan damlasina kadar direnisine devam edecektir. Gazze su an 2 milyar Müslüman’in izzet ve serefini koruyor. Gazze su an tüm Müslümanlari temsil ediyor. 7 Ekim’deki Aksa Tufani bilinmelidir ki Kudüs’ü muhafaza etmek içindi. Bu yaptigimiz is küçük bir is degildir. Unutmayalim bu direnis; Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yi korumak içindi. Bizler bu yoldan dönmeyecegiz ve devam edecegiz” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan etkinlik dua ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile