Van'da 'Muhtarlar Günü' Kutlandi

Van'da 'Muhtarlar Günü' Kutlandi

Tüm ülkede oldugu gibi Van’da da 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandi.

19 Ekim Muhtarlar Günü etkinligi nedeniyle valilik bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Aniti’na çelenk sunulmasi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti. Okunan Istiklal Marsi sonrasi bir konusma yapan Edremit ilçesinin Erdemkent Mahalle Muhtari Teoman Bicek, muhtarlarin köy ve mahalle yönetiminin basi ve devletin temsilcisi oldugunu belirtti.

Muhtar, köy ve mahalle seçmeni tarafindan 5 yillik bir süre için seçildigini animsatan Muhtar Bicek, “Muhtarin, köy tüzel kisiliginin yürütme organi olmasi sebebiyle köyle ilgili görevleri, devletin köydeki islevleri temsilcisi olmasi nedeniyle de devletle ilgili bulunmaktadir. Bizler hizmetle beraber ayni zamanda birer temsil makamiyiz. Temsil makaminin kendine göre ciddi zorluklari var. Geçmisten bu yana muhtarlarimiz çok zor sartlar altinda çalisti. Hatta bu ise külfet gözü ile bakildi. Çok eskiden mahallede, köyde muhtarlik yapacak insan bulunamazdi, aday çikmazdi. Çünkü hiçbir talebi yerine getirilmezdi. Simdi ise her sözü dikkate alinan ve her hakli talebi zamaninda yerine getirilen bir muhtarlik makami var” dedi.

Yapilan konusmanin ardindan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, muhtarlari makaminda agirladi.

Törene, Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Emin Bilmez, Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, Edremit Kaymakami Muhammet Fuat Türkman, vali yardimcilari, kurum amirleri ve muhtarlar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile