Van'da Polis Özel Harekat Sube Müdürlügünün Yeni Hizmet Binasi Açildi

Van Emniyet Müdürlügüne bagli Polis Özel Harekat (PÖH) Sube Müdürlügünün yeni hizmet binasi, düzenlenen törenle açildi.

Edremit ilçesindeki hizmet binasinin açilisi dolayisiyla yapilan tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mehmet Emin Bilmez, konusmasinda, binanin yapiminda emegi geçenlere tesekkür etti.

Bölgede PÖH'e olan ihtiyacin gittikçe arttigini belirten Bilmez, sunlari kaydetti:

"PÖH'ün önceki binasi çok küçüktü, Sinir güvenligi için geçen sene il disindan PÖH'ler ilimize görevlendirildi. Içisleri Bakanligimiz, Emniyet Genel Müdürlügümüz ve Il Emniyet Müdürlügümüzün degerlendirmeleri sonucunda yeni yapilan binanin PÖH'e devredilmesi kararlastirildi. Burada personelimiz hem spor yapilabilecek hem de araçlarin bakimi yapilacak. Arkadaslarimiz yeni binada görevlerini daha rahat yapabilecek. Polisimiz bölgemizin konumundan dolayi asker gibi cephede, ülke sinirlarinda görev yapiyor. Rabbim polisimizi, askerimizi, güvenlik korucularimizi her türlü kazadan, beladan muhafaza etsin, Allah ayaklarina tas degdirtmesin. Zaman zaman üzücü olaylar yasiyoruz. Dün Hakkari'de bir emniyet müdür yardimcimiz sehit oldu. Allah ona rahmet eylesin. Bu tesisimizin teskilatimiza, ilimize hayirli, ugurlu olmasini diliyorum. 15 Temmuz sehitlerimiz basta olmak üzere de tüm sehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin da desteklerinden dolayi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Vali Bilmez ve emegi geçen herkese tesekkür ederek, "Yeni binamizin ilimize hayirli olmasini diliyorum. Arifesinde bulundugumuz 15 Temmuz'da, hain darbe girisiminde vatandaslarimizla sirt sirta verilerek adeta bir tarih yazildi. Bu düsüncelerle tüm sehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Kurban kesimi ve okunan dualar sonrasinda hizmet binasinin açilisi yapildi.

Törene, Vali Yardimcisi Meral Uçar Arpa, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Tusba Belediye Baskani Salih Akman,112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Yadigar Ergül ve davetliler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile