Van'da Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Hizmeti

Van Su Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi psikologlarından Saadet Öztunç, sınav kaygısı bulunan öğrenciler, terapi almak isteyen çiftler ve cinsel işlev bozukluğu gibi sorunları bulunan insanların yoğunlukta kendilerine başvuruda bulunduğunu kaydederek, 'Bölgede süre gelen bazı tabuların yıkılmasında ön ayak olacağız' dedi

Van Su Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi psikologlarından Saadet Öztunç, sınav kaygısı bulunan öğrenciler, terapi almak isteyen çiftler ve cinsel işlev bozukluğu gibi sorunları bulunan insanların yoğunlukta kendilerine başvuruda bulunduğunu kaydederek, "Bölgede süre gelen bazı tabuların yıkılmasında ön ayak olacağız" dedi.
Van'da bir süre önce kurulan ve bölgede ilk olma özelliğine sahip olan Su Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Yeni açılmasına rağmen her gün onlarca kişiye hizmet verdiklerini ifade eden merkezin psikologlarından Saadet Öztunç, sınav kaygısı bulunan öğrenciler, terapi almak isteyen çiftler ve cinsel işlev bozukluğu gibi sorunları bulunan insanların yoğunlukta kendilerine başvuruda bulunduğunu anlattı. Öztunç, "Zaman zaman psikolojik rahatsızlıklarından dolayı doktora gitmenin ayıplandığı bölgemizde Su Psikoloji Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi olarak bu tabuların yıkılmasına ön ayak olmak için yola çıktık. Bu tabuların yıkılması belki zaman alır, ama aşılamayacak engeller değildir. Yeter ki insanlarımız kendilerine güven duysunlar" dedi.
Bir insanın migren ve mide rahatsızlığı gibi yaşadığı psikolojik rahatsızlıklarından dolayı da konunun uzmanına başvurması kadar doğal bir şeyin olmadığını dile getiren Öztunç, "Psikolojik rahatsızlı ekstra sabır isteyen sorunlardandır. Hastanın sorunu sahiplenmesi gerekir. Tedai için bir adım atması halinde devamı gelir. Biz de süre gelen bazı tabuları yıkmaya çalışıyoruz. Önemli olan hastaların bu eşikten içeriye adım atmalarıdır. Sorunlarla artık baş etmenin yollarını birlikte hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile