Van'da Referandum Ziyaretleri

Van'da Referandum Ziyaretleri

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kerem Altun, mevcut anayasanın bir askeri cunta anayasası olduğunu ifade ederek, herkesin bunun değiştirilmesinden hemfikir olduğunu söyledi.

Anayasa değişikliği paketinin referanduma götürülmesi kapsamında Van'da ziyaretlerine devam eden Kerem Altun, destek ziyaretlerini sürdürüyor. Sırasıyla İhlas Haber Ajansı (İHA) Van Bölge Müdürü Mehmet Emin Toker, Cihan Haber Ajansı yetkilileri, Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler (SMMM) Odası, Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) ile Memur-Sen'i ziyaret eden Altun, burada anayasa değişikliği paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Altun, gittiği yerlerde anayasa ile ilgili birtakım konuşmalarda bulunarak, bir süre sohbet etti. Geçmiş dönemlerde anayasada parça parça değişikliklerin olduğunu dile getiren Altun, askeri cunta anayasasını değiştireceklerini ve bunu da seçim beyanatlarında dile getirdiklerini söyledi. Altun, "Mevcut anayasa bir askeri cunta anayasasıdır. Değişikliklerle birlikte yenilenecek olan bu anayasa ise milletin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak bir anayasa olacaktır. Temel hak ve özgürlükleri hür bırakan bir anayasa olacaktır. Maddelerin oylanması sırasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) bir ittifak oluşturarak, buna oy vermediler. Değiştirilmesini istediğimiz maddeler konusunda hiç kimse tekbir şey söylemedi. Tek söyledikleri ve dile getirdikleri şey ise bunun AK Parti'nin getirmiş olmasıdır. Partimizin kar hanesine bir şeyin yazılmasını istemediklerinden dolayı karalama ve hakaretvari girişimlerde bulundular. Hiçbiri şu maddenin şöyle olması gerekir veya bu şekilde bir ön yargı içerisine girmedi" dedi.
"KEŞKE HEPSİNİ DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN OLSA"
Herkesin hayatını derinden etkileyen anayasal sistemin değiştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Altun, "Keşke anayasanın tümünü değiştirmek mümkün olsa. Ama böyle bir çalışma aylar alacaktır. Sadece birkaç madde için bile yapılan oylamalar 19 gün sürdü. Korkunç bir maraton içerisine girildi. Burada artık söz halkımıza kalıyor. Biz bu bölgede yıllardır acılar çekmiş ve bunun bedelini ödeyen insanlarız. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden itibaren böyle bir fırsat elimize geçmemiştir. İnanıyorum ki halkımızda bu tarihi süreci iyi bir şekilde değerlendirecektir. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirdik bundan sonrası ise ülke huzurunu düşünen ve isteyen halkımızın vicdanına kalmıştır" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile