Van'da 'Sehir Hastanesi Projesi' Için Geri Sayim Basladi

Van'da 'Sehir Hastanesi Projesi' Için Geri Sayim Basladi

Saglik Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Egitim ve Arastirma Hastanesi, ek olarak yapilacak 800 yatakli yeni binasiyla ‘sehir hastanesi’ statüsüyle bölge halkina kaliteli saglik hizmeti sunacak.

Dogu Anadolu Bölgesi’nde yaklasik 3 milyon hastaya hizmet veren SBÜ Van Egitim ve Arastirma Hastanesi yerleskesine; 210 ek poliklinik, 157 eriskin yogun bakim, 40 ameliyathanenin bulundugu 800 yatakli yeni bir hastane binasi yapilacak. Proje asamasindan ihale asamasina baslanacak ek hastaneyle birlikte Van Egitim ve Arastirma Hastanesi tam kapasiteli bir sehir hastanesine dönüstürülüyor. Hastane yeni ek 800 yatakli binasiyla hem ‘sehir hastanesi’ hem de ‘egitim ve arastirma hastanesi’ statüsüyle Van ve çevre illere saglik hizmeti verecek.

“Toplam 2 bin 300 yatakli olacak”

IHA muhabirine konusan Il Saglik Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, sehir hastanesi projesinin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Saglik Bakanliginin destekleriyle hayata geçtigini belirtti.

Sehir hastanesinin proje asamasindan yakin zamanda ihale asamasina geçecegini ifade eden Il Müdürü Tosun, “Bu yil sonuna kadar ihalesi tamamlandiktan sonra gelecek senenin ilk aylarinda da temelinin atilmasini planliyoruz. Sehir hastanemiz 800 yatakli ek bina olarak, mevcut bin 500 yatakli Van Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin yerleskesindeki bos alanda insa edilecek. Van Sehir Hastanesi toplam 2 bin 300 yatakli olacak. Ayrica ‘egitim ve arastirma’ statüsünde hizmetlerine devam edecek” dedi.



“Mükemmeliyet merkezi statüsüne kavusacak”

Van ilinin ihtiyaci olan fizik tedavi, rehabilitasyon, onkoloji ve ileri cerrahi standartlarinin oldugu bir sehir hastanesinin insa edileceginin altini çizen Tosun, “Su an mevcutta Egitim ve Arastirma Hastanesinde 22 ameliyathaneyle hizmet vermekteyiz. Zaman zaman ameliyathanelerde sikisiklik yasamaktayiz. Biz de bunu planlayarak sehir hastanemize 50 ek ameliyathane planladik. Yine 157 ek eriskin yogun bakim planlandi. Bu 157 ek eriskin yogun bakim yapildiginda, su an mevcut hastanedeki eriskin yogun bakimlardan bosalan yerlerde çocuk ve yeni dogan yogun bakimlarin kapasite arttirmasi için kullanacagiz. Bu hastanede genis ve ferah bir acil servis planladik. Böylelikle insaat bittikten sonra eski acil servis alanini tamamen çocuk ve kadin dogum acili olarak kullanacagiz. Yeni hastanemizin acil servisini de eriskin acil servisi olarak kullanacagiz. Onkoloji hastalarinin tani ve tedavilerinin tamamen yapildigi bir onkoloji merkezi planlamaktayiz. Yine ileri fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin yapildigi bir hastanemiz de bunun içerisinde yer alacak” diye konustu.

Van ve çevre illerde olmayan Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatrinin de yeni sehir hastanesinde yapilacagini dile getiren Tosun, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bu da 50 yatakli olarak planlandi. Insallah 2024 yilinin ilk aylarinda temeli atildiktan sonra ihalede yazan sartlara bagli olarak, 2 ya da 3 yil içerisinde tamamlayarak aktif hale geçmesini planliyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile