Van'da Sündüz Yaylasi'nda Sehit Edilen 24 Kisi Mezarlari Basinda Anildi

Van'da Sündüz Yaylasi'nda Sehit Edilen 24 Kisi Mezarlari Basinda Anildi

Van’in Bahçesaray ilçesindeki Sündüs Yaylasi’nda, PKK terör örgütünün 31 yil önce kursuna dizerek katlettigi 14’ü çocuk olmak üzere 24 kisi, mezarlari basinda anildi.

Van’in Bahçesaray ilçesinde kislik ihtiyaçlarini karsilamak, koyunlarini otlatmak amaciyla yaylaya giden ve 18 Temmuz 1993 gecesi PKK’li teröristlerce sehit edilen 11 aileden 14’ü çocuk 24 kisi için anma programi düzenlendi.

Bahçesaray Kaymakamlik Parkinda düzenlenen program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Programda bir konusma yapan Van Valisi Ozan Balci, 31 yil önce 24 vatandasin bölücü terör örgütü ve onun isbirlikçileri tarafindan sehit edildiklerini hatirlatti. Vali Balci, "Bu terör örgütünü ve isbirlikçilerini kiniyorum. Terör örgütü, Sündüz Yaylasinda milletimizin umutlarini bozmak istemistir. Ama bunu basaramadilar, asla basaramayacaklar. Biz Burada Türk bayragi altinda dogulusu, batilisi, kuzeylisi, güneylisi, yaslisi genci, kadini erkegi ile birlik beraberlik içerisinde yasiyoruz. Yasamaya da devam edecegiz. Terör örgütünün birlik beraberligimize, ülkemizin istiklal ve istikbaline kast ederek ulasacagi bir hedef ve yol yoktur. Devletimiz büyüktür. Milletimiz, ilim irfan sahibidir. Her seyin farkindadir. Terör örgütü bu saldiriyi milletimize yapmistir. Milletimiz terör örgütüne geçit vermemistir. Bundan sonra da vermeyecektir. Devletinin yaninda durarak terör örgütlerine simdiye kadar gereken cevabi vermistir. Bizler bu bölgede, bu cografyada huzur, refah, baris içerisinde yasayacagiz. Bu vesile ile tüm sehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle aniyorum” dedi.

Yapilan konusmanin ardindan ilçede bulunan sehitlik alanina gidildi. Burada Vali Balci ve beraberindekiler, sehit mezarlarina gül birakarak dualar etti.

Programa Vali Ozan Balci’nin yani sira Cumhuriyet Bassavcisi Harun Karahan, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Adem Sen, Il Emniyet Müdürü Murat Mutlu, kurum amirleri ve sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile