Van'da Terör Operasyonu

Van’in Baskale ve Çatak ilçelerinde jandarma ekipleri tarafindan icra edilen çalismalarda çok sayida silah ve mühimmat ele geçirilirken, silahli terör örgütüne üye olma ve propaganda yapma suçundan gözaltina alin 11 kisiden 2’si tutuklandi.

Van Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan 27 Ekim-17 Kasim 2023 tarihleri arasinda; Baskale ve Çatak ilçelerinde icra edilen operasyon ve arazi aramasinda 1 adet Kalasnikof, 1 adet makinali tüfek, 2 adet keskin nisanci tüfegi, 6 mayin, 5 el bombasi, bin 514 çesitli mühimmat, 14 sarjör, 1 havan mermisi, 16 roket mermisi, 15 kilogram amonyum nitrat, 34 adet mutfak tüpü ve çok sayida yasam malzemesi ele geçirildi.

Silahli terör örgütü faaliyetlerinin desifre edilmesi çerçevesinde ‘Silahli terör örgütüne üye olma’ suçundan aranan Edremit, Özalp, Bahçesaray ve Ercis ilçelerinde gözaltina alinan toplam 6 hedef sahsin 2’si tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Ayrica, terör örgütü propagandasi yapmak suçundan 5 süpheli sahis hakkinda adli islem yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile