Van'da 'Van Gölü Koruma Alani' Toplantisi

Van'da 'Van Gölü Koruma Alani' Toplantisi

Van Tarim ve Orman Il Müdürlügünün ev sahipliginde ‘Van Gölü koruma alani’ konulu bir toplanti düzenlendi.

Van Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Ali Kemal Atli ile Çevre ve Sehircilik Bakanligi yetkililerinin katilimiyla yapilan toplantida, yakin zamanda gerçeklesen Van Gölü Havza Koruma Eylem Plani ve Uygulama Programi ile Van Gölü Sempozyumunda ele alinan konulara deginilerek, mevcut durum ve bugüne kadar yapilan çalismalar ele alindi. Toplantida konusan Van Tarim ve Orman Il Müdür Vekili Abdulkerim Yücel, Van Gölü’nün kent ve ülkemiz için çok büyük bir deger oldugunu söyledi.

Konumu ve ekosistemi ile Van Gölü’nün essiz oldugunu dile getiren Abdulkerim Yücel, Van Gölü çevresinde yapilan tarimsal üretim konularinda da bilgilendirme yapti.

Van Gölü’nde inci kefali balikçiligina yönelik stok durumu, sürdürülebilir avlanma, koruma ve denetim konulari ile kaçak avcilikla mücadele konularinda da bilgiler veren Yücel, hayvancilik isletmelerinin mevcut durumlari ve göl kiyisina mesafeleri konularina degindi. Van’da bitkisel üretimde gereksiz kimyevi gübre ve pestisit tüketiminin son derece az olduguna dikkat çeken Yücel, bu konuda Van’in sansli oldugunu söyledi.



Yer alti ve yer üstü su kaynaklarinda yapilan nitrat kirliligini izleme çalismalarinin devam ettigini ve bugüne kadar yapilan analizlerde herhangi bir kirlilige rastlanmadigini dile getiren Yücel, Van Gölü çevresinde yapilan tarimsal faaliyetlerin Van Gölü’ne etkileri konularinda da Çevre ve Sehircilik Bakanligi yetkililerine bilgi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile