Hava sicakliginin azaldigi Van’da sabah saatlerinde yogun kar yagisi etkili oldu. Etkisini artiran kar yagisi, yüksek kesimleri ve kent merkezini tamamen beyaza bürüdü. Kar yagisi ve tipi nedeniyle Bahçesaray’da 21, Baskale’de 53, Çaldiran’da 5, Çatak’ta 52 ve Gürpinar ilçesinde 33 olmak üzere toplam 164 yerlesim yerinin yolu ulasima kapandi. Van Büyüksehir Belediyesi ekipleri kapali yollari açmak için çalismalarini araliksiz sürdürürken, Istanbul’dan Van’a sefer yapmasi planlanan Istanbul uçagi ise rötar yapti.
Hava sicakliginin aniden düstügünü ifade eden vatandaslar, geçtigimiz yillara oranla karin bu yil daha fazla yagdigini belirterek, çiftçilerin bereketli bir yil geçirmesini beklediklerini söylediler. Vatandaslar, beklenmedik yogun kar yagisindan dolayi “Mart kapidan baktirir, kazma kürek yaktirir” atasözünü animsattilar.
Meteoroloji 14. Bölge Müdürlügünden alinan bilgilere göre, bölge genelinde havanin çok bulutlu ve aralikli kar yagisli geçecegi, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayiyla birlikte yer yer pus ve sis hadisesinin görülecegi belirtildi.
Van'da Yogun Kar Yagisi
Van’da kar yagisi nedeniyle 164 yerlesim yerinin yolu ulasima kapandi.



















