Van'da Yol Açma Ve Kurtarma Çalismasi

Van'da Yol Açma Ve Kurtarma Çalismasi

Van Büyüksehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kirsal ilçelerde etkili olan kar yagisi ve tipi sonrasi ulasima kapanan mahalle ve mezra yollarini açmak için çalisma yürütürken, yolda mahsur kalan vatandaslarin da yardimina kostu.

Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligina bagli karla mücadele ekipleri, bir tarafta kirsalda etkili olan tipi nedeniyle ulasima kapanan mahalle yollarini açmak için yogun bir mesai harcarken, bir yandan da yollarda mahsur kalan vatandaslar ve hasta vatandaslarin imdadina yetisti. 7/24 çalisan ekipler; Özalp, Saray, Muradiye, Gürpinar, Ipekyolu, Tusba, Çatak, Çaldiran ve Baskale ilçelerinde çalismalarini sürdürüyor.

Ekipler, tipi nedeniyle Ipekyolu ilçesi Degirmenarki, Karakoç, Aritoprak ve Ortanca grup yolu, Tusba ilçesi Gedikbulak, Bagdasan, Kolsatan ve Ocakli mahalle yollari, Muradiye ilçesi Beyaztas, Sarimehmet, Kocasapan ve Adakli grup mahalle yollari, Baskale ilçesi Büklümdere, Kocaköy, Gelincik, Yurttepe ve Esmepinar mahalle yollari, Saray ilçesi Karahisar, Kekikdüzü, Turan, Koçbasi ve Serefli mahalle yollari, Özalp ilçesi Bogazkesen ve Bagriaçik mahalle yollari, Ercis ilçesi Gültepe, Bozyaka, Çimen, Ulupamir ve Karliyayla grup mahalle yollari, Gürpinar ilçesi Besbudak, Dikbiyik ve Topyildiz grup mahalle yollari, Çatak ilçesi Yukari Narlica, Akçabük, Korulu ve Uzuntekne grup mahalle yollari ile Çaldiran ilçesi Mutlu Mahalle yolunda çalisma yapti.

Kapali mahalle ve mezra yollarinin yeniden ulasima açilmasi için çalismalar sürerken, yolda kalan çok sayida araç ise kurtarildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile