Van'daki Hekimlerden Sessiz Protesto

Van’da görev yapan saglik çalisanlari, Filistin’e yapilan saldirilara dikkat çekmek amaciyla baslattiklari sessiz protestolarina bu hafta da devam etti.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari iki ayi askin bir süredir devam ediyor. Dünyanin birçok yerinde oldugu gibi Türkiye’de de saldirilara protestolar sürüyor. Saglik çalisanlarinin Van’da düzenledigi protestolar ise 8’inci haftasina girdi. Bu hafta da Van’in Besyol Meydani’nda bir araya gelen çok sayida saglik çalisani, burada slogan atmadan sessiz bir sekilde Israil’in hastane saldirilarini protesto etti.

Burada grup adina açiklamalarda bulunan Uzman Dr. Metin Erden, Israil’in Filistin topraklarinda isledigi suçlarin büyüyerek devam ettigini belirtti.

Israil’in yalnizca Filistin halkina karsi degil, bütün insanliga karsi suçlu oldugunu ifade eden Dr. Erden, "Terörist Israil sadece Filistinli çocuklara degil, bütün çocuklara karsi suçludur. Nasil ki hiçbir suç cezasiz kalmaz, Israil için de ceza günü hizla yaklasmaktadir. Bugün biz hekimler ve saglik çalisanlari olarak terör, soykirim ve isgale karsi yürüyüsümüzün 8. haftasindayiz. Ülkemizde gündemin dagitilip Filistin’e destegin azaltilmaya çalisildiginin farkindayiz. Gazze halki ise tam 91 gündür uçak ve bomba seslerine, yikima ve katliama karsi direniyor. Uyku, güvenlik hissi ve düzenli beslenme gibi insanin temel ihtiyaçlarindan hiçbirine sahip olmadiklari 91 gün. Saglik hizmetlerine ulasim gibi bizim için paha biçilemez bir hak, oradaki insanlar için ölümden önceki son durak. Bütün bunlara, Israil tarafindan uygulanan teröre ragmen korkmayan ve yilmayan Gazze halkini, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri basindan bir an ayrilmayan Gazzeli saglik çalisanlarini selamliyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile