Van’dan Suriye İçin Kermes

Van Belediye Başkanlığı bünyesinde çalışan kadın memurlar ve işçiler ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanlığı üyeleri tarafından Suriye halkı için bir kermes düzenlendi.

Sanat Sokağı’nda düzenlenen kermesin açılış konuşmasını yapan BDP İl Eş Başkanı Figen Yaşar, ülkede kalıcı bir barış zemininin hayata geçirilmeye çalışıldığı bir süreçten geçildiğini söyledi.

Abdullah Öcalan’ın şahsında inşa edilmeye çalışılan barış ortamının Türkiye’de olduğu kadar Ortadoğu halkını da yakından ilgilendirdiğini ifade eden Yaşar, Van coğrafyasının her köşesinde bu tür etkinliklerin düzenlendiğini kaydetti.

Yaşar, bu etkinlikler kapsamında Suriye’deki savaş mağduru Kürtler için bir yardım kampanyası düzenlendiğini ifade etti.

Yaşar, “Bu vahşete seyirci kalmamız düşünülemezdi. Daha dün Saddam faşizminin baskısından kaçarak, bizlere sığınan güneyli kardeşlerimizi nasıl sahiplendiysek, Suriyeli Kürt kardeşlerimizin çığlıklarına cevap olabilmek, onlara karşı insanı görevlerimizi yerine getirebilmek için bir kampanya başlattık” dedi.

4 gün sürecek kermeste elde edilen gelirle Suriye’deki kadın ve çocuklar için gıda ve giyecek alınacağını dile getiren Yaşar, kampanyaya tüm Van halkının destek sunmasını istedi.

Kermeste gıda ve giyeceğin yanı sıra Muş E Tipi Cezaevi’ndeki tutuklu kadınlar tarafından yapılan çalışmalar da yer aldı.

Kermese Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, BDP İl Eş Başkanı Musa İtah ve Van Belediyesi Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile