Van'dan Yeni Yardim Tirlari Deprem Bölgesine Gönderildi

Van'dan Yeni Yardim Tirlari Deprem Bölgesine Gönderildi

Kahramanmaras merkezli 10 ili vuran depremlerden etkilenen vatandaslar için Van’da baslatilan yardim kampanyasi çerçevesinde temin edilen malzemelerin yüklendigi tirlar yola çikti.

Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde yasanan ve 10 ilde yikima neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklügünde iki yikici depremin ardindan bölgeye yardimlar devam ediyor. Tüm Türkiye’de oldugu gibi Van’dan da depremin ilk saatlerinden itibaren bölgeye çok sayida arama kurtarma, teknik destek personeli ve is makineleri ile yardim malzemeleri gönderildi. Tüm imkânlarini depremzedeler için seferber eden Van Büyüksehir Belediyesi, kaymakamliklar ve ilçe belediyeleri, yardim tirlari göndermeye devam ediyor. Yeni yardim tirlari, AFAD Van Il Müdürlügü yerleskesinde Van Vali Vekili Ahmet Tozlu, Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, Edremit Kaymakami Yücel Erdem, Tusba Kaymakami Furkan Duman, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Edremit Belediye Baskani Ismail Say ve personeller tarafindan bölgeye ugurlandi.

Deprem bölgesi için yapilan çalismalarla ilgili gazetecilere bilgi veren Van Vali Vekili Ahmet Tozlu, depremde hayatini kaybedenlerin ailelerine bassagligi ve yaralilara sifa diledi. Depremin meydana geldigi ilk günden bu yana Van ili olarak teyakkuza geçtiklerini ifade eden Vali Vekili Tozlu, “Tüm kamu kurumlarimiz, belediyelerimiz ve özellikle deprem tecrübesi olan Vanli hemsehrilerimiz cansiperane bir sekilde deprem bölgesindeki vilayetlerimize destek olma gayretindeyiz. Su ana kadar 4 bin 519 personelimizi Van’dan söz konusu vilayetlere gönderdik. 443 araçlik gida, giyim, battaniye gibi temel ihtiyaç malzemelerini gidermeye gayret ettik. Basta büyüksehir belediyemiz olmak üzere birçok kamu kurumu ve belediyelerimizden 721 adet is makinesi ve 255 adet de hizmet araci olmak üzere toplam 976 araci deprem bölgesine intikal ettirdik. Bu araçlarimiz bölgede halen çalismaya devam ediyor” dedi.

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci’nin Malatya ilinde koordinatör vali olarak görevlendirildigini hatirlatan Tozlu, “Van Valimizle koordineli sekilde hareket etmekteyiz. Araçlar ilk etapta arama, kurtarma çalismalarinda bulunmak üzere gönderildi. Sonrasinda ise barinma ve konteyner kentlerin kurulum sürecinde yer aldilar, akabinde ise enkaz kaldirma faaliyetlerinde bulunacaklar. Diger taraftan 10 bin 150 adet yatak kapasitemiz bulunmaktadir. Tabi bu sayi genel kapasitemiz degildir. Bunun 2 bin 175’ini doldurduk, 7 bin 983 adet bos yatak bekliyor. Bunun yani sira vatandaslarimiz da depremzedelere kapilarini açti. Onlardan da 10 bin 113 kisi de kendi imkanlariyla yerlesti. Hastanelerimiz de bugüne kadar 371 basvuru oldu. 345’ini taburcu ettik ve 26 yaralinin ise tedavisine devam ediliyor. Su anda konteyner sevk etme sürecindeyiz. Bunun planlamasini yapmaktayiz. Bugün de büyüksehir belediyemiz, ilçe kaymakamliklar, belediyelerimiz ve vatandaslarimizin yardimiyla birçok ihtiyaç ürünlerinin yüklendigi tirlari bölgeye yolcu ediyoruz. Insallah yaralarina derman olur” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile