Van Denizi Yüzme Festivali Renkli Görüntülerle Sona Erdi

Van Denizi Yüzme Festivali Renkli Görüntülerle Sona Erdi

Van Büyüksehir Belediyesince bu yil ikincisi düzenlenen Van Denizi Yüzme Festivali, yapilan yüzme etkinligi ile sona erdi.

Van Gölü’nü dünyaya tanitmak, yerli ve yabanci turistlerin Van’a ilgisini artirmak için büyüksehir belediyesi tarafindan 19-23 Temmuz tarihleri arasinda bu yil ikincisi düzenlenen Van Denizi Yüzme Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Van Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanliginca organize edilen ve Van Gölü Aktivistleri Dernegi üyelerinin destekledigi festival mikrobiyalitlere dalis programiyla start alirken, ikinci gününde ise su altindaki antik yoldan Çarpanak Adasi’na yüzme etkinligi düzenlendi.

Festival üçüncü gününde Adir Adasi’na yüzme etkinligi, dördüncü gününde ise Bitlis Nemrut Krater Gölü’nde yüzme etkinligi ile devam etti. Son günde de yaklasik 150 yüzücü Akdamar Adasi’ndan kiyiya dogru yüzdü. Sahil Güvenlik, Deniz Polisi, Itfaiye Dairesi Baskanligi dalgiç ekibinin almis oldugu güvenlik önlemleri altinda Van Gölü’ne giren yüzücüler, 4 saatlik zorlu parkurun ardindan Akdamar Adasi’ndan kiyiya kadar yüzerek ulasti. Yüzme boyunca sik sik “Van Gölü mavidir mavi kalacak” sloganlari atan yüzücüler, masmavi sularda da renkli görüntüler olusturdu.

Festivalin kentin tanitimi ve Van Gölü’ne olan duyarliligin artirilmasi adina çok kiymetli oldugunu belirten Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Özvan, “Büyüksehir belediyesi olarak Van Gölü’ne büyük önem ve deger veriyoruz. Van Gölü’nün bir yaninda festivaller yapip yerli yabanci birçok sporcuyu kente getirirken bir taraftan da Van Gölü’nü gelecek kusaklara tertemiz ulastirmak için dip çamuru temizleme çalismalari yürütüyoruz. Amacimiz Van’i ve Van Denizi’ni dünyaya tanitmak. Çünkü ilimiz turizm potansiyeli olan bir kenttir. Insallah bu gayretlerimizle ilimiz çok daha güzel noktalara gelecek” dedi.

Festivale Ankara’dan katildigini söyleyen yüzücü Ibrahim Akinci, “Festival boyunca Van’in en güzel alanlarini görme firsatim oldu. Gerçekten festival çok güzeldi. Bizler Van Gölü’ne dikkat çekmek ve Van Gölü Havzasi’nin güzelliklerini tanitmak istiyoruz. Çünkü Van Gölü dünyada esine az rastlanir bir güzellige ve tabiata sahip. Van’i, bu güzel kenti herkesin görmesi gerektigini düsünüyorum. Emegi geçen herkese de tekrardan çok tesekkür ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile