Van Depreminde Yasamini Yitirenler Için Anma Programi Yapildi

Van Depreminde Yasamini Yitirenler Için Anma Programi Yapildi

Van’in Ercis ilçesinde 23 Ekim 2011’de yasanan depremin 12’nci yil dönümünde yasamini yitirenler çesitli etkinliklerle yad edildi.

Ercis ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklügündeki depremin 12’nci yil dönümünde hayatini kaybedenler için çesitli anma programlari düzenlendi.

Anma töreni çerçevesinde Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Karaloglu ile kurum amirleri, Beyazit Mahallesi’nde bulunan Seyit Muhammed Kabristanligini ziyaret ederek, depremde yasamini yitirenlerin mezarlarina karanfil birakti. Ilçe Müftüsü Abdullah Bora tarafindan yapilan duanin ardindan açiklamalarda bulunan Ercis Kaymakami Murat Karaloglu, “23 Ekim 2011 depremi Ercis ilçemizi ve kadim sehrimiz Van’i etkiledi. Depremin yil dönümü nedeniyle vefat eden 644 vatandasimizi rahmetle yad etmek ve unutmadigimizi göstermek için bugün kabirleri baslarinda ziyaret ettik. Rabbim onlara rahmet eylesin, yakinlarina bas sagligi ve sabri cemiller ihsan eylesin. 2011 yilinda ülkemiz Van depreminden dolayi büyük acilar yasadi. Yalniz Vanlilar o gün sunu gördü ki devletimizin tüm kurumlari bütün imkanlarini seferber ederek hizli bir sekilde depremden etkilenen vatandaslarimizin sikintilarini çözmek için yekvücut olup gayret gösterdiler. Ayni zamanda 81 ilimiz ve 922 ilçemizde tüm vatandaslarimiz Vanlilarin yalniz olmadigini göstermek için seferber olup 24 saat içerisinde yardimlarini deprem bölgesine ulastirdilar. Bu vesileyle yine 6 Subat depreminde ülkemiz ve dünya büyük bir felakete sahit oldu. 6 Subat’ta 11 ilimizi etkileyen depremde vefat eden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum” dedi.

Daha sonra Kara Yusuf Pasa Camisi’nde depremde vefat edenler için mevlit okutularak dua yapildi. Kizilay Ercis Subesi tarafindan camiden çikanlara lokma tatlisi ikram edilirken, kaymakamlik binasi önünde ’Ercis Depremi’ konulu fotograf sergisi açildi.

Anma programina 108. Topçu Alay Komutani Kurmay Albay Melih Akdag, Ercis Cumhuriyet Bassavcisi Suat Arslan, kurum amirleri ile çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile