Van-et Van'ın Markasıdır

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van-Et'in Van'ın markası olduğunu ve isminin değiştirilmesinin Vanlıları rahatsız edeceğini belirtti.

Beraberindeki AK Parti Van il teşkilatı yöneticileri ile Van-Et Entegre tesislerini ziyaret eden Türkmenoğlu, Van-Et'in Van'ın en büyük sanayi tesisi olduğunu, Özel İdare Müdürlüğü döneminde çok iyi yerlere getirildiğini ve tüm Türkiye'ye tanıtıldığını belirtti. Türkmenoğlu, Van-Et'in özelleştirildikten sonra isminin değiştirileceği ve yeniden satılacağı söylentilerinin tüm Türkiye'deki Vanlıları rahatsız ettiğini belirterek, ''Metro grubunun Van-Et'i daha ileri götüreceğine olan inancımız tamdır. Van-Et'i daha iyi yerlerde görmek arzusundayız. Tesislerin bulunduğu Gürpınar ilçesi yakın gelecekte hayvancılık bölgesi olacaktır. Bunun için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Bu da Van-Et için çok önemlidir. Van-Et bir uluslararası marka olmalıdır. Tesisler Avrupa'nın en gözde tesisleri ile yarışacak düzeyde olup özellikle hindi üretiminde Türkiye'de ikinci büyük tesistir. Bu tesisin Van'daki hayvancılık sektörüne büyük katkı sunacağı da gözden kaçmamalıdır. Bu nedenle Van-Et entegre tesisleri bizim için önemlidir. Tesisin genişletilmesi ve geliştirilmesi için ilgili firma yöneticilerine her zaman destek olacağımızı belirtiyoruz'' dedi.
VAN-ET MARKAMIZDIR İSİM DEĞİŞMEYECEKTİR
Van-Et Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürol Nemutlu ise, Van-Et'i satmak için değil büyütmek için 2006 yılında Metro grubuna dahil ettiklerini kaydederek, ''Van-Et tescil edilmiş markamızdır ve ismi kesinlikle değişmeyecektir. Ürün yelpazesini genişletmek için 1.5 milyon dolar harcayarak yeni ekipmanlar alacağız. Önümüzdeki aylarla sütçülüğe de başlayacağız. Bunun içinde 7.5 milyon liralık ek yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yine önümüzdeki dönemler içinde Van-Et ürünlerinin satışı ve halka ulaştırılması amacıyla Türkiye'nin tüm illerinde mağazalar açılacaktır. Bu çalışmalarımız hızla devam ediyor'' diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile