Van Gölü'nün Incisi Çarpanak Adasi'nin Göz Kamastiran Güzelligi

Van Gölü'nün Incisi Çarpanak Adasi'nin Göz Kamastiran Güzelligi

Van Gölü’ndeki dört büyük adadan biri olan Çarpanak Adasi, el degmemis dogasi ve dokusu ile ilkbahar mevsiminde güzel bir manzara sunuyor.

Van Gölü’nün kuzeydogu bölgesinde yer alan ada, ilkbaharla farkli bir güzellige büründü. Adanin yesillenen dogasi Van Gölü’nün maviligiyle bütünlesince ortaya seyri güzel görüntüler çikarirken, olusan manzara ise havadan drone ile görüntülendi. Tusba ilçesine bagli Çitören Mahallesi mevkiinde yer alan ve marti yogunlugundan dolayi halk arasinda ‘marti adasi’ olarak da adlandirilan Çarpanak Adasi’na, yarimadadaki iskeleden teknelerle ulasim saglanabiliyor. Özellikle ilkbahar mevsiminde yerli ve yabanci turistler, fotografçilar ve dogaseverler tarafindan ziyaret edilen adanin üzerinde bir de kilise bulunuyor. Adaya giris yapan ziyaretçiler, adayi üreme merkezi haline getiren yüzlerce marti tarafindan karsilaniyor. Ziyaretçiler adanin zemininde her yere gelisigüzel kuluçkaya yatan martilarin yumurtalarina zarar vermemek için titiz ve dikkatli bir yol izleyerek adanin en zirve noktasina ulasarak Van Gölü’nün essiz manzarasini izlemenin keyfini yasiyor.

Bitlis’in Ahlat ilçesinden Çarpanak Adasi’ni gezmeye giden Yasin Yavuz isimli ziyaretçi, ilk defa geldigi adaya hayran kaldigini söyledi.

Yavuz; “Ben Ahlat Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü görevini yapiyorum. Bu sene fotografçilik kursu açtik. Uygulama çekimleri için de Çarpanak Adasi’na geldik. Buranin diger bir adi da ‘marti adasi’dir. Martilarin çok yogun oldugu bir yer. Çok verimli bir tur yaptik. Adayi çok begendik, kursiyerlerimiz de adayi çok begendi. Ada özellikle bahar mevsiminde çok yesil. Özellikle son zamanlarda popülerligi artan ve sosyal medyada da karsimiza çikan bir ada. Herkesi burayi görmeye davet ediyoruz” dedi.

Adayi ziyaret eden Tugçe Fidan isimli ziyaretçi ise “Van’in Çarpanak Adasi’ni çok merak ediyordum. Bugün geldik, burayi gördük ve çok begendik. Çok güzel, her yeri martilarla kapli ve diger adi da ‘marti adasi’ymis. Çok güzel, gelinip görülebilir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile