Van Gölü'nün Motorize Sağlık Ekibi

VAN - NECAT HASAR - Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan motorize sağlık ekibi, özellikle Van Gölü'nde yaşanacak boğulmalara karşı görev yapıyor.

Kent merkezinde ambulansların ulaşamadığı noktalarda ve Van Gölü sahilinde ring halinde olan motorize sağlık ekibi, gün içinde 112 Acil Sağık Hizmetleri Komuta Merkezine yapılan ihbarları değerlendiriyor.

Yaralı ya da hastalara en kısa sürede ulaşan bir doktor ve bir sağlık personelinden oluşan tam donanımlı ekip, ambulansın giremediği bölgelerde yaralılara erken müdahale ederek hayat kurtarıyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük gölüne sahip Van'ın, turizm ve sahil kenti olduğuna dikkati çekerek, özellikle yaz mevsiminde sahil şeridinde hizmet verecek motorize ekiplerden birinin, bu yıl göreve başladığını söyledi.

Motorize ekiple öncelikli olarak sahillerdeki boğulma vakalarına hızlı ve etkin müdahaleyi hedeflediklerini vurgulayan Acar, şöyle konuştu:

"Bunun yanı sıra trafik kazası ve benzeri vakalara da motorize ekibimiz ambulanstan daha hızlı ulaşıyor. Böylelikle hem olay yerinde koordinasyonu sağlıyor, hem de erken müdahale şansı buluyoruz. Ambulansların olay yerine ulaşmasıyla da ekibimiz yaralıların ambulansa teslimini yapıyor. Ekibimiz hem sağlık hem de ileri sürüş açısından özel eğitimli doktor ve sağlık personelinden oluşuyor."

-Van Gölü'ne deniz ambulansı

Van'da 112 Acil Sağlık Hizmetleri olarak yeni kurulan ve son sitem teknoloji donanımlara sahip olan komuta merkezinde en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını anlatan Acar, motorize ekip dışında ambulans helikopter ve paletli ambulanslarla da hizmette sınır tanımadıklarını ifade etti.

Acar, Van Gölü'ne deniz ambulansı kazandırmak için girişimde bulunduklarına değinerek, "Motosikletli sağlık ekibimizin yanında şehrimize deniz ambulansı kazandırmak için de çalışma başlattık" dedi.

Vatandaşlar da motorize sağlık ekibinin olaylara erken müdahalesinin önemli olduğunu bildirerek, sağlık ekibine teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile