Van Gölü Sahilinde Erbani Ziyafeti

Van Gölü Sahilinde Erbani Ziyafeti

Van’in Gevas Gençlik Merkezinde egitim gören gençler, Van Gölü sahilinde erbani çalarak, ilçenin güzelliklerini tanitiyor.

Gevas Gençlik Merkezi Erbani Ekibi; ilçenin tanitimina katki saglamak amaciyla Van Gölü sahili basta olmak üzere farkli noktalarda müzik ziyafeti sunuyor. Ellerindeki erbanilerle Kürtçe ve Türkçe sarkilar seslendiren gençler, bir yandan müzik yapiyor, bir yandan da ilçenin güzelliklerini tanitiyor.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Gevas Gençlik Merkezi Müdürü Bahattin Ceylan, gençlerin gelisimlerine katki sunan her faaliyetin içerisinde yer aldiklarini ifade ederek, “Gençlerimiz her konuda kendilerini gelistirsinler diye erbani ekibimizle beraber gök mavinin Van Gölü mavisiyle bütünlestigi bir çalisma yaptik. Böylece gençlerimizi dogaya çekip bir çalisma yapmalarini sagladik” dedi.

Gevas Gençlik Lideri Necat Kaçmaz ise merkezde gençlerin kisisel gelisimleri için birçok atölyenin oldugunu belirterek, müzik atölyesinin de bunlardan biri oldugunu söyledi.

Yaz mevsimi boyunca müzik atölyesinde gençlere erbani egitimleri verdiklerinin altini çizen Kaçmaz, “Tabi biz derslerimizi sadece gençlik merkezinde ya da atölyemizde islemiyoruz. Dogada da bu dersleri vermeye çalisiyoruz. Amacimiz ilçemizin tabi, dogal ve tarihi güzelliklerini bir nebze olsun tanitabilmektir. Çünkü Gevas, hem tarihi hem dogal hem de kültürel miras açisindan oldukça güzel bir ilçe. Bizde hem dogal hem tarihi bu güzel çekicilikleri müzigin essiz ritmiyle birlestirmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Ögrenciler ise gençlik merkezinde egitim aldiklari için mutlu olduklarin söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile