Van'in En Büyük Ilçesinin Çehresi Yatirimlarla Degisiyor

Van'da Içisleri Bakanliginca görevlendirme yapilan Ipekyolu Belediyesi, son yillarda hem ilçe merkezinde hem de kirsal bölgelerde kentin degerlerini ön plana çikaran, sosyal ve ekonomik hayati gelistiren, çocuklarin sporla zaman geçirmesini saglayan projeleri hayata geçiriyor Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskanvekili Sinan Aslan: 'Türkiye'de ilk olan Egitim Kösklerini biz kurduk. Simdiye kadar 3 Egitim Köskü açtik 10 kösk daha açmayi hedefliyoruz. Gençlerimiz alanlarinda uzman ögretmenlerimiz gözetiminde nezih ortamda ders çalisiyor, teknolojiye ulasabiliyor' 'Sehrin önemli noktalarina 40'tan fazla park yaptik. Asfalt ve kilit taslariyla kirsal bölgelerin yollarini yaptik, muhtar ofisleri kurduk. Çocuklarin oynayabilecegi alanlar yoktu. Mahallelerimize voleybol, basketbol ve futbol sahalari kazandirdik'

EMRE ILIKAN - Van'in nüfus bakimindan en büyük ilçelerinden biri olan Ipekyolu Belediyesi, hayata geçirdigi proje ve yatirimlarla hem vatandaslarin yasam standardini yükseltiyor hem de kentin çehresini degistiriyor.

Içisleri Bakanliginca yapilan görevlendirmenin ardindan ihmal edilen belediyecilik hizmetleriyle vatandaslari bulusturan Ipekyolu Belediyesi, insana dokunan, kentin degerlerini ön plana çikaran hizmetlere agirlik verdi.

Altyapidan üstyapiya, sosyal belediyecilik projelerinden çocuklar için oyun parklarina kadar büyük bir dönüsümün yasandigi ilçede, çamurdan geçilmeyen yollari yenileyen, sosyal yasam alani ve parklarin sayisini artiran belediye, halktan gelen taleplerin öncelendigi projeleri hayata geçiriyor.

Kaymakam ve Belediye Baskanvekili Sinan Aslan, AA muhabirine, göreve geldiklerinde istihdama ve egitime katki sunacak, özel sektörü gelistirecek projelere agirlik verdiklerini söyledi.

Kentteki trafik sorununu çözmek için alternatif yollar yaptiklarini belirten Aslan, "20 kilometreye yakin yeni yol açtik. Sabaniye Mahallesi'nden Hatuniye Mahallesi'ne oradan Van Kalesi'ne giden 30 kilometrelik yol açma çalismamiz devam ediyor. Açilmayacak denilen yollarin tamamini açtik. Kaldirimlarimizi yapiyoruz. Sehir içi aydinlatma çalismamiz var. Kenti güzellestirecek her alanda çalismamiz var." dedi.

- "On binlerce insanimiza is olanagi saglayacagiz"

Van Gölü'nün kiyisinda "Sahil Bandi Projesi"ni hayata geçireceklerini aktaran Aslan, çok önemsedikleri projenin hem turizme hem de istihdama katki saglayacagini vurguladi.

3 kilometrelik kiyi seridinde uygulanacak projenin devam ettigini dile getiren Aslan, söyle konustu:

"Burada özel mülkiyetli 2 milyon metrekarelik bakir bir alan vardi. Tapu iptal davalarini açtik. Altyapi çalismalarina basladik. Burada yaklasik 3 milyon metrekare yesil alan olacak. Istihdam sorununu çözmek için turizm kenti olan Van'imizin potansiyelini kullanmak istedik. Van Gölü bizim için çok büyük bir nimet.

Göle yönümüzü çevirmemiz, gölün nimetlerinden faydalanmamiz gerekiyor. Turizmin gelismesi için bunlarin yapilmasi gerekiyor. Burada barakalarin, ahirlarin degil, Istanbul'daki Florya ve Yesilköy'ün yapilarina benzer alanlarin yapilmasi gerekiyor. Projemiz tamamlandiginda on binlerce insanimiza is olanagi saglamis olacagiz. En büyük ve en önemli çalisma olarak bu projeyi görüyorum. Yanimizda Iran var. Yerli ve yabanci turistleri buraya çekmek için tüm enerjimizi kullaniyoruz."

- "Türkiye'de ilk kez Egitim Köskleri insa ettik"

Üniversite sinavlarina hazirlanan gençlere, evde ders çalisma imkani olmayan ögrencilere ve kadinlara yönelik "Egitim Köskleri" insa ettiklerini anlatan Aslan, ayrim yapmadan tüm aileleri ziyaret ederek gönüllerine dokunmaya çalistiklarini vurguladi.

Ziyaretler sirasinda bir sobanin etrafinda ders çalisan çocuklari gördügünü, uygun ders çalisma ortamlarinin olmadigina sahitlik ettiklerini dile getiren Aslan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Gençler, ders çalisabilecekleri, teknolojiye ulasabilecekleri egitim yuvalari istediler. Egitimde firsat esitligini çocuklara sunmamiz gerekiyordu. Bunun üzerine Egitim Köskleri yapmaya karar verdik. Türkiye'de ilk olan Egitim Kösklerini biz kurduk. Simdiye kadar 3 Egitim Köskü açtik 10 kösk daha açmayi hedefliyoruz. Gençlerimiz alanlarinda uzman ögretmenlerimizin gözetiminde nezih ortamda ders çalisiyor, teknolojiye ulasabiliyor.

Çocuklarimiz, gençlerimiz simdi çok mutlular. Kapasitemiz bin kisi fakat talep 5 bin kisi. Sadece gençlere ve çocuklara hitap etmiyoruz. Egitim Kösklerinde kadinlarimizin egitim alabilecegi, farkli alanlarda kendilerini gelistirebilecekleri bir merkez kurduk. Kadinlarimiz neyi talep ediyorsa o alanda egitim veriyoruz. Burada bir genç kizin küçük yasta evlenmesini önleyebilirsem, kayip giden bir gencin hayatini kurtarabilirsem, bir gencin ülkesine ve tüm insanliga faydali olmasini saglayabilirsem yaptigim tüm çalismalara deger."

- "50 yildir altyapisina dokunulmayan yerlerde çalisma yürütüyoruz"

Ilçede sosyal hayatin gelismesine yönelik projelerin yani sira temel belediyecilik hizmetlerine de agirlik verdiklerini belirten Aslan, 50 yildir altyapisina dokunulmayan yerlerde hizmet üretmeye çalistiklarina dikkati çekti.

Çalismalari bir program dahilinde yaptiklarini, tüm kurumlarla iletisim halinde devam ettiklerini aktaran Aslan, "Bir yerde çalisma yaptigimizda üç ay sonra baska bir kurum orayi kazmiyor. Buna izin vermiyoruz. Sehrin kalbi diyebilecegimiz sokaklarimiz kentimize yakismiyordu. Mimarlarimiz, peyzaj mühendislerimizle beraber çalisma yaptik. Esnaflara, 'gelin sokaginizi iyilestirelim, siz de dükkanlarinizin cephe giydirmelerini yapin. Yolunuzu, kaldiriminizi, elektriginizi, suyunuzu, kanalizasyonunuzu, internetinizi, her seyinizi yapacagiz' dedik. Bu konularda büyük ilerleme sagladik." diye konustu.

Yil sonuna kadar 60'a yakin prestij sokak yapacaklarini, iki caddeye sikismis Van'i Cumhuriyet ve Kazim Karabekir caddelerinden kurtarmayi, kenti genis alana yaymayi amaçladiklarini vurgulayan Aslan, kenti ayni zamanda yesil alanlarla bulusturduklarini, bos olan bütün alanlara park yaptiklarini bilgisini verdi.

Aslan, sözlerini söyle tamamladi:

"Sehrin önemli noktalarina 40'tan fazla park yaptik. Asfalt ve kilit taslariyla kirsal bölgelerin yollarini yaptik, muhtar ofisleri kurduk. Çocuklarin oynayabilecegi alanlar yoktu. Mahallelerimize voleybol, basketbol ve futbol sahalari kazandirdik. Çocuklara forma, ayakkabi dagittik. Birbirleriyle kaynasmalari için turnuvalar düzenliyoruz. Basarili olan gençlerimizi ulusal ve uluslararasi müsabakalarda destekliyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile