Van’ın İçme Suyu Sıkıntısı Sona Eriyor

Van’ın İçme Suyu Sıkıntısı Sona Eriyor

Van merkez ve ilçelerinde yıllardır devam eden su sıkıntısı ‘Acil İçme Suyu Projesi’ ile sona eriyor.

Gürpınar’da Acil İçme Suyu Projesi kapsamında yapımına başlanılan içme suyu şebekesi çalışmalarını yerinde inceleyen Van Valisi Münir Karaloğlu, Van halkının en kısa zamanda yeni içme suyuna kavuşacağı müjdesini verdi. Yaklaşık 47 kilometre uzunluğunda yapılan yeni su şebekesinin Van merkez ve ilçelerindeki içme suyu sıkıntısını tamamıyla bitireceğini belirten Karaloğlu, “Van Acil İçme Suyu Projesi ile Van şehir merkezinin yanı sıra Gevaş ve Edremit ilçeleri ile Çiçekli beldesinin içme suyu sıkıntısı tamamıyla sona erecek” dedi.

Her biri 13 metre uzunluğunda olan boruların kalitesini anlatan Vali Karaloğlu, boruların içinin beton, dışının ise çelikten yapıldığını dile getirdi. Vali Karaloğlu, projenin bitirilmesiyle birlikte Van’ın 2050 yılına kadar olan su ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

Yaklaşık 115 milyon liraya mal olan projenin 5 ay içerisinde biteceğine dikkat çeken Vali Karaloğlu, ”İş büyük iş. 23 Ekim’de Edremit konutlarına kadar içme suyu şebekesinin tamamlanmasını hedefliyoruz. Van halkı adına başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmak üzere Orman ve Su Bakanlığı’na, DSİ Genel Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Karaloğlu, sembolik olarak bir boruya kaynak yaparken, bir başka borunun ise içme suyu hattına indirilmesini sağladı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile