"Van'ın Pamukkalesi"ne Yoğun İlgi

Van - Van'ın Başkale ilçesinde bulunan ve görüntüsüyle Pamukkale'yi andıran travertenler, çözüm süreciyle birlikte ziyaretçi akınına uğruyor.

Başkale'ye 35 kilometre uzaklıktaki Dereiçi köyündeki travertenler, doğa harikası görüntüsü ve Denizli'deki Pamukkale'ye benzerliğiyle ilgi çekiyor.

Gerek bölgede yaşanan terör olayları gerekse yol sorunu nedeniyle bugüne kadar pek ziyaretçisi olmayan travertenlerin turizme kazandırılması için köy yolu asfaltlandı. Bölgede huzurun hakim olmasıyla birlikte ilçede görev yapan memurlar ile bölge illerinden gelen turistler, doğa harikası travertenlere gelip manzarının tadını çıkarıyor.

Başkale'deki bir kurumda görev yaptığını anlatan ziyaretçilerden Sedat Avcı, Denizli'deki Pamukkale'ye benzerliğiyle ilgi çeken travertenlerin görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu belirtti.

Avcı, "Buraya geldiğimizde böyle birşey beklemiyorduk. Ancak gördüğümüz yer gerçekten çok güzel. İlk görev yaptığım yıllarda böyle bir yer olduğunu bilmiyordum. Herkesin gelip buraları görmesi lazım. Çünkü bu güzellikler her yerde yok" diye konuştu.

Dereiçi köyü sakinlerinden İlhan Yalçın ise köylülerin travertenlerdeki suyun şifalı olduğuna inandığını ifade ederek, suyun özellikle cilt hastalıklarına şifa kaynağı olduğunu söyledi.

Çözüm süreciyle birlikte travertenlerin bulunduğu bölgede güvenlik açısından hiçbir sorun kalmadığına dikkati çeken Yalçın, yerli ve yabancı turistleri Başkale'nin Pamukkalesi'ne beklediklerini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile