Van'in Tarih Kokan Gül Bahçesinde Renk Cümbüsü

Van'in Tarih Kokan Gül Bahçesinde Renk Cümbüsü

Van Kalesi’nin kuzey bölgesinde olusturulan ’Gülistan Bahçesi’, rengarenk güllerle büyük ilgi çekiyor.

Van Kalesi ve Abdurrahman Gazi Türbesi yaninda bulunan endemik gül türlerini bünyesinde barindiran ‘Gülistan Bahçesi’nde renk cümbüsü olustu. Tarihi ve maneviyati bir arada barindiran bahçe, rengarenk çiçeklerle göz kamastiriyor. Bahçede kentin tescilli gül reçeli ve serbetinin yapiminda kullanilan Van Gülü’nün yani sira, Hosap Gülü, Türk Gülü, Isparta Gülü, Surubi Gül, Beyaz Gül, Turuncu-Sari Bonanza Gülü, Kral Gülü gibi yaklasik 2 bini askin endemik gül türü bulunuyor. Gülistan Bahçesi, Van’in Ipekyolu Belediyesi tarafindan çevre düzenlemesi yapilarak yeniden vatandasa kazandiriliyor.

“Tarihi degere sahip”

IHA muhabirine konusan yüklenici firma yetkilisi Mehmet Refi Ertosun, dogup büyüdügü mahallede bulunan Gülistan Bahçesi’nin tarihi bir geçmise sahip oldugunu belirtti.

Bahçenin belediye çabalariyla güzellestirildigini ifade eden Ertosun, “Tarihi degere sahip olan bahçenin yürüme yollarini yapiyoruz. Burada dünyanin birçok ülkesinde bulunan gül türü var. Diger taraftan yöreye ait Van Gülü var. Bu gülü ise reçel ve yaz aylarinda soguk serbetin yapiminda kullaniyoruz” dedi.

Gül bahçesinin çevre düzenlemesiyle halka kazandirilacagini dile getiren Ertosun, bahçenin gelin-damat dis çekimleri için ideal bir yer oldugunu söyledi.

Ertosun, Van Kalesi eteginde essiz bir yere sahip bahçenin çevre düzenlemesini yapip vatandasa kazandiracak olan Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin’a tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile