Van'in 'Tüp Bebek Merkezi' Projesi Tamamladi

Van'in 'Tüp Bebek Merkezi' Projesi Tamamladi

Van Il Saglik Müdürlügü tarafindan Egitim ve Arastirma Hastanesi bünyesinde projesi tamamlanan "Üremeye Yardimci Tedavi Merkezi" için fiziki çalismalara baslaniyor.

Dogu Anadolu Bölgesi’nde yaklasik 3 milyon hastaya hizmet veren Van Egitim ve Arastirma Hastanesinde bebek sahibi olmak isteyen ailelerin taleplerine cevap vermek ve il disi sevklerin en aza düsürülmesi amaciyla çalisma baslatildi. Bu konuda Il Saglik Müdürlügü tarafindan projesi tamamlanan ‘Tüp Bebek Merkezi’ için ilk adimlar atildi.

IHA muhabirine konusan Van Il Saglik Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, kentin saglik konusundaki ihtiyaçlarina yönelik yeni adimlar attiklarini belirtti.

Hasta sevklerinin önemli bir kismini olusturan Üremeye Yardimci Tedavi Merkezini yakin zamanda hayata geçireceklerini ifade eden Il Müdürü Tosun, “Ilimizde kamu hastaneleri, üniversite ve özel hastanelerde herhangi bir tüp bebek merkezi bulunmamaktadir. Bu nedenle de gerek çevre illerden gerekse de ilimizde ciddi bir talep gözlemledigimiz ve bu talebe binaen de il disina giden ciddi bir hasta sayisi oldugunu tespit ettigimiz için bu girisimde bulunduk. Yaklasik bir buçuk yildir gerek egitimler, gerekse ödenekler kisminda ciddi ugraslar veriyoruz. Bu çalismamizin ise son kismina geldik. Ilimizde bu hizmeti verecek hekimimiz, egitimini tamamladi. Bu konuda bir problemimiz yok. Hekimimize tesekkür ediyoruz” dedi.



“Aileleri bebek özlemlerine kavusturmayi hedefliyoruz”

Van Egitim ve Arastirma Hastanesinde merkezin insaatina baslayacaklarini dile getiren Tosun, “Insaati bittikten ve tibbi cihazlarini da dizdikten sonra planlarimiza göre kasim itibariyle Van’imizin hizmetine sunmayi hedefliyoruz. Merkezin hizmete girmesiyle tip literatüründe infertilite ‘kisirlik’ için il disina gidisleri engelleyecegiz. Bebek sahibi olmak isteyen ailelere bu yöntemle özlemlerine kavusturmayi hedefliyoruz. Bununla yetinmeyip ilimizdeki üniversite ve özel hastaneleri de tüp bebek merkezlerini tesvik edip hizmet kalitesini artirmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile