Van Merkezli 4 Ilde Düzenlenen Dolandiricilik Operasyonunda 14 Süpheli Tutuklandi

Van'da yeni tip korovirüs (Kovid-19) sürecinde çalisanlarin magdur olmamasi için verilen "nakdi ücret destegi"nden hak sahipleri yerine anlasmali olduklari sirketler üzerinden sigortali gösterdikleri kisilere ödeme yapilmasini sagladiklari iddia edilen 31 kisiden 14'ü tutuklandi.

Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Van merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda gözaltina alinan, aralarinda sirket yöneticileri ve yetkilileri ile kamu görevlilerinin de bulundugu 31 süphelinin emniyetteki islemleri tamamlandi.

Adliyeye sevk edilen süphelilerden 2'si savcilik sorgularinin ardindan, 15'i de mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi, 14'ü tutuklandi.

Van Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri, Ercis Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen "nitelikli dolandiricilik, kamu kurum ve kuruluslarinin zararina dolandiricilik" sorusturmasi kapsaminda 15 Haziran'da 34 süphelinin yakalanmasi amaciyla 4 ilde es zamanli operasyon düzenlemis, 31 kisi gözaltina alinmisti.

Süphelilerin, isverenler tarafindan ücretsiz izne ayrilan çalisanlarin magdur olmalarini önlemek amaciyla verilen "nakdi ücret destegi" ödemesinden, gerçek hak sahipleri yerine anlasmali olduklari 10 sirket bünyesinde sigortali gösterdikleri ve ücretsiz izne ayirarak ödemelerden faydalandirdiklari yaklasik 2 bin 600 kisiye su ana kadar tespit edilen 10 milyon lira haksiz ödeme yapilmasi ve kamunun zarara ugratilmasina sebep olduklari, yapilan ödemenin büyük kismini da sigortali gösterdikleri kisilerden talep ettikleri öne sürülmüstü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile