Van Su Ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürü Kaplan 'Içme Suyu Hasta Ediyor' Iddialarini Yalanladi Açiklamasi

Van Su Ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürü Kaplan 'Içme Suyu Hasta Ediyor' Iddialarini Yalanladi Açiklamasi

'Içme suyu ve insani tüketim sulariyla ilgili kontrol yetkisi Saglik Bakanligina aittir. Yetkimiz ve kontrolümüz disinda içme sulari kontrol ediliyor. Içme sularimizda hastalik yapacak herhangi bir mikrobiyolojik belirti yoktur'

Van Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (VASKI) Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, sosyal medyada yer alan "içme suyu hasta ediyor" iddialarini yalanladi.

Kaplan, VASKI binasinda düzenledigi basin toplantisinda, bazi sosyal medya platformlari ile haber sitelerindeki "içme suyunun hastaliga neden oldugu" haberlerinin gerçegi yansitmadigini söyledi.

Kentin içme suyunun Gürpinar ilçesindeki kaynaktan elde edildigini belirten Kaplan, sunlari kaydetti:

"Bu su, aritmadan geçirilmesi gereken bir kaynak suyu degildir. Depolarimizda klorlama sistemiyle mikrobiyolojik aritma saglanmaktadir. Içme suyuyla ilgili kontroller sürekli yapilmaktadir. Sehrin sebeke sulariyla ilgili kontrol yetkisi belediyemiz ya da VASKI'de degildir. Bu yetki Il Saglik Müdürlügündedir. Içme suyu ve insani tüketim sulariyla ilgili kontrol yetkisi tamamen Saglik Bakanligina aittir. Yetkimiz ve kontrolümüz disinda içme sulari kontrol ediliyor. Içme sularimizda hastalik yapacak herhangi bir mikrobiyolojik belirti yoktur."

Il Saglik Müdürlügü tarafindan suyun test edildigini ve raporlarin kuruma gönderildigini aktaran Kaplan, "Burada gizlenecek bir durum yoktur. Istenildigi zaman Halk Sagligi Müdürlügünden bu raporlar alinabilir. VASKI'nin Gürpinar'dan Van'a getirdigi ve bu sehre dagittigi suda hastalik yapici herhangi bir mikrop bulunmamaktadir. Bu bizim degil, Il Saglik Müdürlügünün tespitidir." diye konustu.

Algi siyasetiyle islerinin olmadigini, VASKI'yi kentin göz bebegi bir kurum haline getirmek için çaba gösterdiklerini vurgulayan Kaplan, ilçelerin aritma tesisi ve altyapi çalismalarini tamamlayacaklarini anlatti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile