Proje kapsaminda girisim hizlandirma programina katilan girisimciler arasindan seçilen 10 girisimci sahneye çikarak, projelerini tüm Türkiye ile paylasti. Van Yüzüncü Yil Üniversitesi bünyesinde kurulu bulunan, Van ve çevre illerdeki teknoloji tabanli girisimciligi gelistirmek amaciyla faaliyetler yürüten Van Teknokent’in; Amerika Birlesik Devletleri Ankara Büyükelçiligi tarafindan desteklenen PatentGrowth isimli proje kapsaminda Van, Diyarbakir, Elazig, Erzurum, Sivas, Sanliurfa ve Trabzon illerinde Patent Effect isbirliginde gerçeklestirdigi etkinliklerle bölgenin teknoloji tabanli girisimcilik ekosistemine önemli katkilar sundugunu belirten Van YYÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sedat Yayla, “Proje kapsaminda belirtilen illerde toplamda 7 etkinlik düzenlendi.
Etkinler kapsaminda TÜBITAK ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan belirlenmis gelecek vadeden 7 teknoloji alaninda (saglik, ileri malzemeler, gida ve tarim, enerji depolama, robotik, biyoteknoloji, yapay zekâ) 7 ayri Teknoloji Vizyon Raporu hazirlandi. Bu raporlar önceden belirlenen illerde düzenlenen online etkinlikler ile kamuoyuna duyuruldu. Etkinliklerimiz esnasinda özellikle bölgemizdeki girisimcilerin ve sanayicilerin ihtiyaç duydugu teknoloji alanlarinda konusunda uzman egitmenler tarafindan kendilerine egitimler verildi.
Girisimcilik ekosisteminde yer almak isteyen herkes egitimleri diledigi zaman Van Teknokent’in YouTube kanali üzerinden izleyebilir. Patent Growth projesi kapsaminda seçilen girisimci adaylari projelerinin gelistirilmesi için alanlarinda uzman mentörler tarafindan 2 ay boyunca girisim hizlandirma programina alindilar. Girisimci adaylarimiz hizlandirma programlarinda; is fikri dogrulama, müsteri ve pazar dogrulama, rakip analizi, is modeli gelistirme, patent stratejisi gelistirme, yatirimci sunumu hazirlama ve sunma egitimleri aldilar. Girisim hizlandirma programina katilan girisimcilerimiz arasindan seçilen 10 girisimcimiz bugün sahneye çikiyor ve projelerini tüm Türkiye ile paylasacaklar. Üniversitemizin stratejik amaçlari içerisinde; girisimcilik ve yenilikçilik kapasitesini artirarak üçüncü nesil bir arastirma üniversitesi olmak, egitim ögretim faaliyetlerinin kalitesini artirarak yenilikçi ve gelecege yönelik egitim programlari ile girisimci ve nitelikli mezunlar yetistirmek, kurumsal kapasiteyi gelistirerek, sürdürülebilirligini saglamak, bölgesel ekonomik gelisim için yerel kalkinma paydaslari ile isbirliklerini güçlendirerek sosyal sorumluluk ve toplumsal katki hizmetlerini artirmak yer almaktadir. Bu amaçla düzenlemis oldugumuz tüm bu etkinlikler ve düzenleyecegimiz yeni faaliyetler ve projeler ile üniversitemizin amaçlarina hizmet etmeye devam edecegiz” dedi.
PatentGrowthDemoDay etkinliginde bir arada olmaktan büyük mutluluk duydugunu belirten Van Teknokent Genel Müdürü Yasemin Yetkin ise “Van Yüzüncü Yil Üniversitesi sahipliginde, ABD Büyükelçiligi destegi ile Van Teknokent ve Patent Effectis birliginde yürütülen Patent Growth Projesi DemoDay etkinligine hos geldiniz. Öncelikle programda emegi geçen Van YYÜ Rektörümüz ve yönetimine, ABD Büyükelçiligine, Patent Effect’e, Van, Diyarbakir, Elâzig, Erzurum, Sivas, Sanliurfa ve Trabzon illerindeki paydaslarimiza, mentörlerimize, süreçteki olaganüstü gayretleri için girisimcilerimize içtenlikle tesekkür etmek istiyorum. Son derece yogun geçen bir yilin ardindan bu yolculugumuzda nihayet sona ulastik. Birazdan 10 girisimci adayimiz sunumlarini gerçeklestirecekler. Özellikle teknolojinin ve dünyanin sürekli gelistigi ve degistigi günümüzde sektöre güç verecek girisimleri desteklemenin ülkemizin sosyal ve iktisadi hayatini zenginlestirmede önemli katkilar saglayacagini düsünüyoruz. Son yillarda milli ve yerli üretim anlayisinin ivme kazandigi ülkemizde döviz geliri saglayacak her girisimin özendirilmesinin sart olduguna inaniyoruz. Bu amaçla yenilik ve teknoloji odakli girismelerin desteklenmesi ve gelistirmesi için son hizla çalisiyor ve projeler üretiyoruz. Bu amaçla desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen rektörümüze tekrar tesekkür ediyor, tüm katilimcilara tekrar hos geldiniz diyorum” ifadelerini kullandi.
Moderatörlügünü Patent Effect kurucu ortagi Mustafa Çakir’in yapmis oldugu Demo Day etkinliginde sahne alan girisimler projelerini anlattilar.
Van Teknokent'ten Demoday Etkinligi
Van Yüzüncü Yil Üniversitesi ev sahipliginde Amerika Birlesik Devletleri Ankara Büyükelçiligi tarafindan desteklenen, Van Teknokent ve Patent Effect isbirliginde yürütülen “PatentGrowth-Gelismekte Olan Bölgelerde Patent Bilgisinin Yayginlastirilmasi ve Patent Tabanli Girisimlerin Hizlandirilmasi” isimli proje kapsaminda Patent Growth DemoDay etkinligi online olarak gerçeklesti.