Van Valiliği'nden '19 Eylül' Genelgesi

Van Valiliği, 19 Eylül günü Akdamar Adası Anıt Müzesi'nde düzenlenecek olan ayine katılmak için

gelecek olan Ermenilerin konaklama ve ulaşım hizmetlerini eksiksiz yerine getirilmesi için bir genelge yayınladı.
Van Valisi Münir Karaloğlu imzası ile yayınlanan ve pansiyonu olan kamu kurum ve kuruluşları ile bilgi amaçlı da Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ve İstanbul Ermeni Patrikliği'ne gönderilen genelgede, "19 Eylül 2010 Pazar günü Akdamar Adası'nda yapılacak dini törene bir çok yerli ve yabancı turistin gelmesi beklenmektedir. Misafirler, 18 Eylül 2010 tarihinden itibaren ilimize gelecek, 19 Eylül 2010 tarihinde dini törene katıldıktan sonra 20 Eylül 2010 tarihinde de ayrılacaktır. İç ve dış basından büyük ilgi ile takip edilecek olan etkinliğin hayata geçirilmesinde ulaşım ve konaklama hizmetlerine kadar herhangi bir sorun ve kargaşa yaşanmaması, etkinliklerin amacına uygun şekilde planlanarak yürütülmesi ve Van'ın ulusal ve uluslararası düzeyde en iyi şekilde temsil edilebilmesi için valiliğimizce oluşturulan komisyon marifetiyle yapılacak çalışmalar ile her türlü görev ve sorumluluklar maddeler halinde aşağıya çıkarılmıştır" denildi.
Genelgede, 18-20 Eylül 2010 tarihleri arasında Akdamar Kilisesi'nde ayine katılacak misafirlerin ulaşım ve konaklama hizmetlerinin aksatılmadan yerine getirilmesinde gerekli organizasyonun ilgili vali yardımcısı başkanlığında oluşturulan komisyon marifeti ile yerine getirileceği ifade edildi. Genelgede, "İskele Öğretmenevi ile Polisevi Ermeni Patrikhanesi'nden gelecek konuklara ayrılması planlandığından, bu tesislerin 18-19 Eylül 2010 tarihlerinde boş bırakılması sağlanacak ve herhangi kişi ve kuruma tahsisi yapılmayacaktır. Van'da bulunan bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesisler 18-19 Eylül 2010 tarihlerinde boş bırakılacak ve törene katılacak misafirle için hazır hale getirilecektir. Misafirhanelerde sürekli kalanlar mevcut ise hafta sonu olması nedeniyle bu kişiler aşka yerlere yönlendirilecektir" ifadeleri kullanıldı.
Kamu kurum ve kuruluşlarına ait yurt ve misafirhaneler kurum amirlerince hazır hale getirildikten sonra ücret karşılığı komisyona tevdi edileceği kaydedilen genelgede, Misafirlerin giderleri ile ilgili paket fiyat listesini kapsayan rayiç bedelleri komisyonca belirlendiğini ve buna göre, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait Melikşah Öğrenci Yurdu'nda kalacaklar için tek kişilik oda 60, 2 kişilik oda 80, 3 kişilik oda 105 ve 4 kişilik odanın 140 ABD doları olduğu kaydedilir. Kamu kurum ve kuruluşları ait misafirhanelerde ise tek kişilik odanın 70, 2 kişilik odanın 90, 3 kişilik odanın 115 ve 4 kişilik odanın fiyatının ise 140 ABD doları olarak belirlendiği ve bu fiyatlara yatak, kahvaltı, akşam yemeği,1 adet 'Van 2010' yazılı banyo havlusu, 1 adet 'Van 2010' yazılı yüz havlusu, 1 adet terlik, 2'şer adet sabun, şampuan ve vücut losyonu gibi buklet malzemenin dahil olduğu vurgulandı.
Genelgede, bu fiyatlara transfer ücreti dahil edilmediği, bunu talep eden gruplara, Van Kalesi ve şehir turu ücreti gibi tüm ulaşım hizmetleri dahil olmak üzere kişi başı 30 ABD doları olarak tespit edildiği vurgulandı. 'Van 2010' logolu yüz ve banyo havluları kullanıcılara hediye edileceği belirtilen genelgede, "Dini tören için gelen katılımcılardan konaklama ve ulaşım giderleri için alınacak ücretler Van Turizm ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme Derneği'ne gelir makbuzu karşılığı gelir kaydedilecek, harcamalar ise komisyon gözetiminde gider makbuzu ya da fatura ve fiş karşılığı gerçekleştirilecektir" ifadelerine yer verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile