Van Valisi Bilmez, Iranli Milletvekilleri Ve Is Insanlariyla Bulustu

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van'da bulunan Iranli milletvekilleri ve is insanlariyla bir araya geldi.

Ajans Asya Fuarcilik tarafindan organize edilen Yenilenebilir Enerji Fuari ile Insaat Yapi ve Belediye Ekipmanlari Fuari'na katilmak üzere kentte bulunan Iran'in Hoy Kenti Milletvekili, Iran-Türkiye Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani Adil Necefzade ve berberindeki is insanlari Vali Bilmez ile görüstü.

Kentteki bir otelde düzenlenen programda konusan Bilmez, salgin nedeniyle iki ülke arasindaki görüsmelere ara verildigini belirtti.

Komsu iki ülke arasindaki ticari ve siyasi iliskilere de deginen Bilmez, "Insallah asi sayesinde en kisa sürede Türkiye ve Iran salgindan kurtulacaktir. Umuyorum iki ülke arasinda ticaret ve turizm alaninda iliskiler eski seviyesine gelecek. Salgin dolayisiyla bazi tedbirler aldik. Ancak resmi bir saglik kurulusundan alinan PCR testi negatif olan Iranli misafirlerimizi ilimize bekliyoruz." dedi.

Iran ile gerek ticari gerekse de turizm açisindan iliskileri en üst seviyeye çikarmak istediklerini belirten Bilmez, "Türkiye-Iran arasinda imzalanan protokol geregince gümrük kapimizi modernize edip yollarimizi yaptik. Iran da bu yönde çalismalarini hizla sürdürüyor. Bu gelismeler her ülkenin ticaret ve turizmine olumlu yansiyacaktir." seklinde konustu.

Iran heyeti adina konusan Necefzade ise tüm dünyada oldugu gibi Türkiye ve Iran'da da salgin nedeniyle sosyoekonomik sorunlar yasandigini söyledi.

Salgin ve asilamada iyi bir duruma gelindiginde iki ülke arasindaki görüsmelerin daha da siklasacagini ifade eden Necefzade, iliskilerin her alanda çok iyi olacagini ve bunun için yogun çaba göstereceklerini söyledi.

Toplantiya, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, Vali Yardimcisi Ömer Faruk Canponlat ve Saray Kaymakami Yunus Ataman katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile