Van YYÜ'de Gala Konseri Büyük Begeni Aldi

Van YYÜ'de Gala Konseri Büyük Begeni Aldi

Van Yüzüncü Yil Üniversitesi (Van YYÜ) Akademik Orkestrasi, gerçeklestirdigi gala konseri ile büyük begeni aldi.

Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Türk Müzigi Devlet Konservatuvari, Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Müzik Ögretmenligi Ana Bilim Dali ögretim üyeleri, lisans, lisansüstü ögrencileri, Van Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari ile Milli Egitim Bakanligina bagli çesitli kurumlarda görev yapan müzik ögretmenleri ve Hakkari Üniversitesi ögretim üyelerinden olusan Van YYÜ Akademik Orkestrasi tarafindan gala konseri düzenlendi.

Cengiz Andiç Kültür Merkezinde gerçeklesen konsere Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Sevli ve esi Duygu Sevli, Il Emniyet Müdürü Murat Mutlu, Van Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Nayif Süer, Türk Müzigi Devlet Konservatuvari Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Yükrük, Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölüm Baskani Prof. Dr. Serap Yükrük, akademik ve idari personel ile birçok ögrenci yer aldi.

Konserde, çoksesli Türk müzigi ve klasik bati müziginin seçkin eserlerinden olusan 9 sanat eseri icra edildi. Konser sonrasinda Sef Fatih Marufoglu’na çiçek takdiminde bulunan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Sevli, Van YYÜ Akademik Orkestrasi’nin 2023 yilinin ekim ayindan itibaren çalismalara basladigini ifade etti.

Van YYÜ Akademik Orkestrasi’nin sehrin ve bulundugu bölgenin sanatsal-kültürel yasaminda önemli bir yer edinecegini belirten Sevli, “Bugün Van Yüzüncü Yil Üniversitemizin tarihindeki dönüm noktalarindan biri. Çünkü üniversitemiz bugünkü konserle birlikte bilimsel çalismalar, arastirmalar ve elde edilen basarilarinin yani sira sanatsal yetkinligini ortaya koymus bulunmaktadir. Elbette sanatçi ortaya koydugu sanatin seyirciler veya izleyiciler tarafindan begenildigini görmek, hissetmek ister. Bilim insanlari olarak bizler bir makale yazdigimizda çalismalarimiz atif aldiginda büyük mutluluk duyariz. Bu, çalismalarimiza baskalari tarafindan deger gösterilmis olmasinin göstergesidir. Sizlerin de begeni ile konseri izlemesi, ilgi göstermesi hem sanatçilarimizi hem de bizleri çok memnun etmektedir” dedi.

Üniversitenin Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümünden Müzik Egitimi Ana Bilim Dali ve Resim-Is Egitimi Ana Bilim Dali lisans programlarinin Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (EPDAD) tarafindan 2+3 yilligina akredite edildigini ifade eden Rektör Sevli, her basarinin disiplinli ve sürekli bir ekip çalismasi ile elde edildigini vurguladi. Konserin bu asamaya gelinceye kadar birçok kez prova edildigine ve hem sahne önü hem de sahne arkasindaki ekibin büyük fedakarliklarla çalistigina sahitlik ettigini belirten Rektör Sevli, emegi geçen herkese tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile