Van YYÜ'de 'Turizm Haftasi' Kutlamalari

Van YYÜ'de 'Turizm Haftasi' Kutlamalari

Van Yüzüncü Yil Üniversitesinde (YYÜ) düzenlenen etkinliklerle ‘Turizm Haftasi’ kutlandi.

Van YYÜ Turizm Fakültesi, her yil 16-18 Nisan tarihleri arasinda kutlanan ‘Turizm Haftasi’ çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenledi.

Turizm Fakültesi akademisyenleri ile ögrenciler düzenledikleri paneller, panayirlar, fidan dikimi ve bisiklet turu ile cosku dolu bir turizm senligi yasatti. Turizm senliginin ilk gününde; Van Valiligi ve Il Kültür ve Turizm Müdürlügünün katkilariyla Van YYÜ akademisyenleri tarafindan ‘Van’da Yapilan Arkeolojik Kazilarin Il Turizmine Olan Katkilari’ temali panel düzenlendi.

Van Müzesi’nde gerçeklestirilen ve Doç. Dr. Emine Cihangir moderatörlügündeki panelde; Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gülsen Bas Terzioglu, “Gelecege Miras’ projesi’ kapsaminda ‘Eski Van Sehrinde Planlanan Çalismalar’, Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Rafet Çavusoglu “Çavustepe ve Zernaki Tepe Kazilarinin Van Turizmine Katkisi” ve Edebiyat Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Ercan Çalis ise “Gevas Selçuklu Mezarligi Kazi ve Restorasyonunun Van Turizmine Katkisi” baslikli sunumlar gerçeklestirdi.

Etkinligin ikinci gününde ise Van YYÜ Turizm Fakültesi bahçesinde gerçeklesen programda Van YYÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Senay Baydas, bacasiz sanayi olan turizmin önemine deginerek ögrencilere seslendi. Turizmin sadece yerel ve ulusal ekonominin canlanmasina katki sunan ekonomik bir faaliyet olmadigini ifade eden Rektör Yardimcisi Baydas, turizmin ayni zamanda kültürel bir etkilesim firsati olusturdugunu belirtti.

Van Yüzüncü Yil Üniversitesi olarak Van’in sahip oldugu turizm potansiyelinin de farkinda olduklarini vurgulayan Baydas, “Bu potansiyeli en güzel sekilde degerlendirmek için ‘bacasiz sanayi’ olarak bilinen turizmin birçok sektörü etkilediginin farkinda olarak tüm kent paydaslarimizla koordineli sekilde çalismakta ve Van sehrini bir turizm kenti haline getirme çalismalarimizi sürdürmekteyiz. Bilindigi üzere Van köklü geçmisi, sahip oldugu dogal degerleri ve derin kültürel mirasiyla, kedisiyle, gölüyle tam bir turizm kenti konumundadir. Biz, üniversite olarak kendi degerlerine sahip çikan ve bu degerleri ulusal, uluslararasi platformlarda en iyi sekilde temsil ve tanitma görevlerinin bilinciyle hareket etmekteyiz. Bu kapsamda, akademisyenlerimizle birlikte çesitli çalismalar yaptik ve hâlihazirda yapmaya devam etmekteyiz” dedi.

Yaptiklari tüm çalismalar isiginda Turizm Haftasi’nda bölgedeki dogal, kültürel ve tarihi degerleri topluma ve dünyaya tanitmak, bu degerleri vurgulamak ve turizmin ülkemize sagladigi yararlari tartismak için bir firsat olarak gördüklerini belirten Baydas; daha güçlü, daha nitelikli ve sürdürülebilir bir turizm için birlikte samimiyetle çalismaya devam diyerek herkese tesekkür etti.

Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gülsen Bas Terzioglu da, yaptigi kisa konusmasinda turizmin önemine degindi. Turizmin ilgililerine dair bir bilinç ve farkindalik olusturmak, bunun yani sira kentin turistik degerlerini tanitmak ve öne çikarmak için Turizm Haftasi’ni bir senlik hâline dönüstürdüklerini ifade eden Terzioglu, bu etkinligin ilerleyen yillarda da çok daha genisleyerek, üniversitenin geleneksel bir etkinligi olmasi arzusunda olduklarini belirtti.

Konusmalarin ardindan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Senay Baydas ve akademisyenler, Turizm Fakültesi ögrencilerinin ürünlerini sergiledikleri panayiri dolasti. Ögrencilerin halay çekmesi ile devam eden senlik, fidan dikimi ve bisiklet turu ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile