Van YYÜ'den Gururlandiran Basari

Van YYÜ'den Gururlandiran Basari

Van Yüzüncü Yil Üniversitesi (YYÜ), YÖKAK tarafindan 2 yillik süreyle kurumsal akredite olmaya hak kazandi.

Üniversitelerin kalitesini belirlemede önemli bir ölçüt olarak nitelendirilen Yüksekögretim Kalite Kurulu tarafindan, Van YYÜ’ye kurumsal akreditasyon belgesi verildi.

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Baskani Prof. Dr. Ümit Kocabiçak’in elinden belgeyi alan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Sevli, akredite olma basarisi gösteren Egitim Fakültesinden Müzik Egitimi Ana Bilim Dali (ABD) ve Resim-Is Egitimi ABD akademik ve idari personeli ile bir araya geldi. Burada kisa bir konusma yapan Sevli, “Üniversitemizi gururlandiran Müzik Egitimi ABD ve Resim-Is Egitimi ABD akredite süreci 2+3 olarak tamamlanmis ve akredite oldugumuza dair bilgilendirme yapilmistir. Akredite olan programlar ve akreditasyon süreleri ABYS’de ilan edilmis ve ÖSYM’ye bildirilmek üzere YÖKAK sistemine girilmistir. Bildiginiz üzere geçtigimiz yil üniversitemiz kurumsal olarak 2 yillik süreyle akredite edilmisti. Bugün ise üniversitemizde iki lisans programimizin akredite edilmesinden dolayi büyük mutluluk yasiyoruz. Bölüm bazindaki ilk akredite onayi olmasi yönüyle çok mutlu ve heyecanliyiz” dedi.

Egitim fakültesinin güçlü bölümlere sahip oldugunu ifade eden Rektör Sevli, “Kurumsal akredite edilmemizin ardindan bölüm bazinda akredite olma sansimizin yüksek oldugu fakültelerden birinin egitim fakültemiz olduguna karar verdik. Hakikaten de fakültemizin geçmisi çok güçlü bölümlere sahip. Ayrica akreditasyon sürecinde geriye dönük bir degerlendirme olmasi da bizim sistematik ve düzenli bir isleyise sahip olan bu iki bölüme yönelmemize neden oldu. Lisans ve ön lisans programlarimizin da bir an önce akredite olmasi için çalismalarimiz devam ediyor. Tip fakültemizin de akredite edilmesinde sona yaklastigini söyleyebiliriz” ifadelerini kullandi.

Müzik Egitimi ABD ve Resim-Is Egitimi ABD akreditesinin Van YYÜ’ye örnek teskil eden bir basari olmasini temenni eden Rektör Sevli, “Bu akredite sürecinde çok büyük emegi olan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Zihni Merey’e, Dekan Yardimcilari Doç. Dr. Ferhat Kardas ve Doç. Dr. Rezzan Uçar’a, Güzel Sanatlar Egitimi Bölüm Baskani Prof. Dr. Serap Yükrük’e, Fakülte Akreditasyon Birimi Baskani Doç. Dr. Hikmet Sevgin’e ve akredite sürecinde katkisi ve emegi olan tüm akademisyen hocalarima, idari personellerimize ve ögrencilerimize çok tesekkür ederim. Üniversitemize ve fakültemize hayirli olsun” diye konustu.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Kayri ise fakültelere yapabilecek en kalici eserin akreditasyon olma süreçlerini gerçeklestirmek olduguna vurgu yaparak, “Nitekim Egitim Fakültesinde de Dekan Prof. Dr. Zihni Merey bu süreci baslatti, hocalarimiz da isi sahiplendi. Bu sürece nitelik ve nicelik açisindan katki saglayan herkesi kutluyor ve hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.

Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Zihni Merey de emegi geçen tüm akademik ve idari personele tesekkür ederek, “Bu süreçte hiçbir konuda destegini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Sevli ve emegi geçen herkese sahsim ve fakültem adina sükranlarimi sunarim” ifadelerine yer verdi.

Toplanti, yapilan konusmalarin ardindan akredite basvurusu yapilabilecek bölümlerle ilgili mevcut durumlarin ele alinmasiyla sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile