Van YYÜ'ne YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi

Van YYÜ'ne YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi

Van Yüzüncü Yil Üniversitesi (YYÜ), Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan akredite edilen “YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi” aldi.

Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Iletisim Fakültesi Itri Konferans Salonu’nda gerçeklesen programda, Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Uluslararasi Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansi ile katilimcilara hitap eden YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, yüksekögretime kayitli örgün ve açik ögretime devam eden yaklasik 7 milyon ögrenci ve 185 bine yakin akademik personel oldugunu belirtti.

Üniversitelerin yüzde 35’inde kurumsal akreditasyon oldugunu aktaran YÖK Baskani Özvar konusmasinda “Bu anlamda iyi bir seviyeye ulasmis olsak da daha atmamiz gereken adimlarin var oldugu anlasilmaktadir. 2027 yilina kadar üniversitelerimizin tamamina yakininin akreditasyon süreçlerini tamamlamasini bekliyoruz. Hiç süphe yok ki kalite süreçleri sonu olmayan ve sürekli iyilesmeyi ilzam eden bir ugrasi alanidir. Program bazindaki akreditasyonlar ise YÖKAK tarafindan yetkilendirilen 24 ulusal ve 13 uluslararasi akreditasyon kurulusu tarafindan yürütülmektedir. Mevcut durumda yüksekögretim sistemimizde akreditasyondan geçen programlarin sayilarinin artmasini bekledigimizi ifade etmek isterim” dedi.

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Baskani Prof. Dr. Ümit Kocabiçak’in elinden belgeyi alan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Sevli ise burada yaptigi konusmasinda Van YYÜ kalitesinin YÖKAK Akreditasyon Belgesi ile tescillendigini belirterek, “Üniversitelerin kalitesini belirlemede önemli bir ölçüt olarak nitelendirilen Yüksekögretim kalite kurulu tarafindan aldigimiz kurumsal akreditasyon ile üniversitemiz büyük bir basari elde etmistir. Kalite sürecinde emek veren tüm hocalarimiza, akademik ve idari birimlerimize, ögrencilerimize; bilhassa üniversitemizin kalite komisyonu ve kalite koordinatörlügü ile dis paydaslarimiza en içten tesekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

Van Yüzüncü Yil Üniversitesi’nin her daim ilerlemeyi hedefleyen bir üniversite oldugunu vurgulayan Rektör Sevli, “Bu basari çalismalarimizin niteligini artirmamiz hususundaki motivasyonumuzu artirmaktadir. Egitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Egitimi Müzik Egitimi Ana Bilim Dali ve Resim-Is Egitimi Ana Bilim Dali geçtigimiz günlerde EPDAD tarafindan akredite edildi. Bu anlamda öncelikli gayemiz, üniversitemizdeki bölüm ve program bazindaki akreditasyon sayimizi artirmaktir. Insallah, üniversitemizi bilimin isiginda en üst kalite standartlarina ulastirmak için tüm gücümüzle çalismaya devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.

Programa Van YYÜ Kalite Komisyonundan sorumlu Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Kayri, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Levent Selçuk, kalite koordinatörlügü üyeleri ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile