Vanli Anne Açiklamasi 'O Ceza Selahattin Demirtas'a Azdir'

Vanli Anne Açiklamasi 'O Ceza Selahattin Demirtas'a Azdir'

Van’da terör örgütü PKK tarafindan kiz çocugu daga kaçirilan anne Nazli Sancar, Selahattin Demirtas’a verilen cezanin az oldugunu belirterek, “Biz hakkimizi ona helal etmiyoruz. O cezayi hak etmisti. Bu çocuklarin sebebi de Selahattin Demirtas’tir” dedi.

Van’da terör örgütü PKK tarafindan çocuklari daga kaçirilan aileler, 80’inci haftada da eylemlerini sürdürüyor. Evlatlari degisik tarihlerde PKK terör örgütü tarafindan daga kaçirilan 35 aile, ellerindeki dövizlerle DEM Parti Il Örgütü binasi önüne kadar yürüdü. DEM Parti ve PKK aleyhine slogan atan aileler, burada bir açiklama yapti.

Aileler adina konusan anne Nazli Sancar, evlatlari için hakli mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

13 yildir evladina hasret olan bir anne oldugunu ifade eden Sancar, “Kadin degerdir, kadinlari öldürmeyin diyorlar. Benim kizim da bir kadindir. Kiz çocuklarini daglardan indirsinler. Kendi çocuklarini niye göndermiyorlar? Selahattin Demirtas’in annesi, ‘her anne çocugunu özler’ diyor. Siz niye bunu kendi çocugunuza demiyorsunuz. Acili anneler onlara beddua ediyorlar. Onun gibi katil insanlar, onun özgürlügünü istiyor. Biz onun serbest birakilmasini istemiyoruz. Ona verilen ceza azdir. Ömür boyu ceza verilsin. O nasil ki çocuklarina hasrettir, ben de kizima hasretim. O ceza Selahattin Demirtas’a azdir. Rabbim onu hiçbir zaman cezaevinde çikarmasin. Biz hakkimizi da ona helal etmiyoruz. O cezayi hak etmisti. Bu çocuklarin sebebi de Selahattin Demirtas’tir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile