Vanlı Depremzedeler Pamukkale'yi Gezdi

Denizli Belediyesi, Van'daki depremin ardından Denizli'ye yerleştirilen 60 depremzedeye, UNESCO'nun Dünya Mirası Listesinde yer alan Pamukkale'yi gezdirdi.

Denizli Öğretmen Evi'nde kalan Vanlı depremzedeler, UNESCO'nun Dünya Mirası arasında yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kentini gezdi. Denizli Belediyesi otobüsleri ile öğretmen evinden alınan depremzedeler, Pamukkale'ye götürüldü. Depremzedeler müzeyi, antik kenti, travertenleri ve antik havuzu gezdi. Depremzede çocuklar, Pamukkale travertenlerini gezip, turizm cenneti Pamukkale'deki Kleopatra havuzunda yüzdü.

Depremzede Muhammed Karakoç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pamukkale'yi görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Deprem sorası yaşadıkları zorlukları atlatmada Denizlililerin kendilerine yardımcı olduğunu belirten Karakoç, şunları kaydetti:

''Doğup büyüdüğümüz yerde olmak bizim için daha mutluluk verici olurdu ama Allah'tan gelen bir deprem sonrası yaşadığımız yerler yerle bir oldu. Evlerimizi kaybettik, doğduğumuz yerlerden koparak buralara geldik. Burada eski komşularımızı bize aratmayan Denizlililerle bir arada olmaktan mutluyuz. Geldiğimiz günden itibaren belediye personelinin de katkılarıyla Denizli'yi tanıdık.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile