Vanli Ögrencilere Tablet Destegi

Vanli Ögrencilere Tablet Destegi

Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi (TEGV) ile Eski Arçelikliler Derneginin (EAD) uzaktan egitime erisimi kisitli ögrenciler için baslattigi kampanya kapsaminda Van’daki 92 ögrenciye tablet dagitildi.

Çocuklarin nitelikli egitimle bulusmasi için çalisan ve 26 yildir 3 milyona yakin çocugun hayatina dokunan TEGV’in, Eski Arçelikliler Dernegi (EAD) ve Arçelik isbirligiyle yürüttügü ‘Yeni Dünya’ kampanyasina gelen bagislar, bir kez daha Vanli çocuklari sevindirdi. Van’in Edremit, Ipekyolu ve Tusba ilçelerindeki ilkögretim okullarinda egitim gören ögrencilere tabletleri dagitilirken, 2020 yilinin Aralik ayinda ise Van’in Gevas ilçesindeki köy okullarinda okuyan 150 ögrenciye de tablet dagitimi yapilmisti.

Ilçe Milli Egitim Sube müdürleri Mehmet Kizilyildiz ve Zakir Taskin ile TEGV Van NirunSahingiray Egitim Parki Yöneticisi Cesim Yariz, gönüller, aileler ve çocuklarin katilimiyla yapilan dagitimda, tabletlerini kavusan ögrencilerin mutluluklari gözlerinden okunuyordu. Ögrenciler, kendilerine dagitilan bu tabletlerle hem Milli Egitim Bakanliginin verdigi derslere hem de fen, matematik, Ingilizce, bilisim, okuma, sosyal-duygusal ögrenme etkinliklerinin bulundugu TEGV uzaktan egitim platformuna ulasabilecekler.

Kampanyayla ilgili açiklamalarda bulunan TEGV Genel Müdürü Sait Tosyali, “Çocuklarimiza firsat esitligi sunmaya çalisiyoruz. Ülke olarak pandemi döneminde en az saglik kadar önemli bir egitim sorunu da yasiyoruz. Çocuklarimiz hem okullarindan hem ögretmenlerinden ayri kalirken, çesitli altyapi sorunlari nedeniyle uzaktan egitimden de esit firsatlarla yararlanamiyor. Özellikle köy okullarindaki teknolojik eksiklikler, egitimin saglikli yapilmasina engel oluyor. Bu proje sayesinde tüm ögrencilerimizin teknolojiyle bulusacagi, çok daha verimli bir egitim ortami olusturmayi hedefliyoruz. Çocuklarimiza firsat esitligi sunmaya çalistigimiz kampanyanin, tüm duyarli insanlarin ve egitim dostlarimizin destegiyle daha da büyüyecegine inaniyoruz. Bagislariyla çocuklarimizi sevindiren tüm kurum ve bagisçilarimiza tesekkürlerimizi sunariz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile