Vanli Usta Asirlik Saatlere Ayar Veriyor

Van’da küçük yaslardan itibaren babadan kalma saat tamirciligi meslegini sürdüren Mehmet Insel, bozuk asirlik saatleri onariyor.

Dönemin teknolojisiyle mücadele eden ve pilli fabrikasyon saatlere karsi direnen antika saatler, meraklilari tarafindan yogun ilgi görmeye devam ediyor. Van’da yasayan Mehmet Insel, 40 yillik babadan kalma küçük dükkaninda eski ve bozulan saatleri tamir ederek kaybolmaya yüz tutmus zanaati devam ettiriyor. Koleksiyonerlerin ilgi odagi olan antika cep ve kol saatlerin onarimini yapan Insel, baba meslegini severek sürdürüyor.

“Eski saatleri onaran çok az usta kaldi”

IHA muhabirine konusan saat ustasi Mehmet Insel, küçük yaslarda basladigi baba meslegini severek sürdürdügünü belirtti.

Saatlerin çok degistigini ve artik eski kurmali saatlerin kaybolmaya yüz tutugunu ifade eden saat ustasi Insel, “Tamir için antika saatler gelince eski yillari hatirlatiyor. Tamir için 40 yillik, 50 yillik saatler geliyor. Eski klasik saatler titizlikle yapiliyordu. Tabi su an tüm saatler pilli olmus. Genellikle hazir motorlu oluyorlar ve hiç ustalik yok. Akilli saatlerin tamiri olmuyor. Dijital saatler tamir ediliyor. Gençler de eski klasik saatleri kullaniyor. Gençlerin getirdigi saatlerin bakim ve onarimini yapiyoruz. Manevi degeri olan çok sayida saat getiriliyor. Su an bu tür eski saatleri onaran çok az usta kaldi” dedi.

Dededen kalma kurmali cep saatini tamir için getiren Ahmet Gülçek isimli vatandas ise saat dükkaninin yaklasik 40 yillik müsterisi oldugunu kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile