Vansesi Gazetesi 87 Yasinda

Vansesi Gazetesi 87 Yasinda

Van’in en uzun ömürlü 87 yillik tek ticari kurulusu ve markasi Türkiye’nin 3. büyük gazetesi Vansesi Gazetesi, yayin hayatinda 87. yilina ulasti.

21 Temmuz 1937 tarihinde gazetecilige “merhaba” diyen Vansesi, kuruldugu günden bu yana Van ve ülke sorunlarina çözüm sunmak için çaba sarf ediyor. 21 Temmuz 1937 yilinda kurulan, Van’in ve Türkiye’nin köklü gazetelerinden biri olan Vansesi Gazetesi, 87’nci yasini kutluyor. Kentin ve ülkenin sorunlarina çözüm sunmak amaciyla yayin hayatina baslayan Vansesi, yillardir okurlarinin güvenini kazanarak, dogru ve tarafsiz haberleriyle yayinini basariyla sürdürüyor. Vansesi Gazetesi, 87 yillik tarihi geçmisi boyunca Van ve çevresi basta olmak üzere Türkiye’nin güncel meselelerine isik tutuyor. Köklü geçmisiyle kurulusundan bugüne Van’in siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelisim ve degisimini yakindan takip edip yerel ve ulusal basinda önemli bir yer edinerek, tarafsiz ve objektif habercilik anlayisiyla okurlarinin güvenini kazandi.

Vansesi Gazetesi, dijital dönüsüme ayak uydurarak okurlariyla çesitli dijital platformlar üzerinden de iletisim kuruyor. Gazete, web sitesi, sosyal medya hesaplari ve mobil uygulamasi araciligiyla güncel haberleri ve içerikleri okurlarina aninda sunuyor. Vansesi Gazetesi’nin 87’nci yila ulasmasi, Van ve Türk basini için önemli bir basari hikayesidir. Kentin ve ülkenin sorunlarina çözüm üretmek amaciyla yola çikan gazete, yillardir bu misyonunu basariyla sürdürüyor. Vansesi Gazetesi’nin 87’nci yili, yerel ve ulusal basin tarihinde önemli bir kilometre tasidir.

Vansesi Gazetesi imtiyaz sahibi Erdal Perihan, gazetenin 87 yillik çinar oldugunu belirterek, "Vansesi Gazetesi, kurulusundan bu yana vatandaslarin sorunlarina çözüm üretmek için var gücüyle çalismistir bundan sonra da Van’a ve ülkeye hizmet etmeye devam edecektir. Geride birakilan 87 yil boyunca yerel ve ulusal gündemin nabzini tutan Vansesi Gazetesi, Van’in sorunlarina isik tutmus, kamuoyunun gündemini belirlemistir. Gazetenin basarili geçmisi ve güvenilir habercilik anlayisi, okurlari tarafindan takdirle karsilanmaktadir. Vansesi Gazetesi, Van’in ekonomik, sosyal ve kültürel gelisimine katki saglayarak, Van’in tanitimina ve sorunlarinin çözümüne yönelik girisimleriyle öne çikmaktadir” dedi.

Erdal Perihan, gelecek dönemde de Vansesi Gazetesi’nin vatandaslarin sorunlarina duyarli, tarafsiz ve ilkeli yayincilik anlayisiyla hizmet etmeye devam edecegini vurgulayarak, "Vansesi Gazetesi, bundan sonra da Van ve Türkiye gündemini yakindan takip ederek, sorunlarin çözümü için çaba göstermeye devam edecektir" diye konustu.

Perihan, gazetenin Türkiye’nin 3. büyük gazetesi olmasindan duydugu gururu dile getirerek, "Geçen 87 yil boyunca Vansesi Gazetesi olarak Van ve Türkiye’deki gelismeleri yakindan takip ettik, okurlarimizi her konuda aydinlatmaya çalistik. Çok zor dönemler geçirdik ama vazgeçmedik, yilmadik. Bugün Türkiye’nin en köklü 3. büyük gazetesi olmaktan büyük onur ve hakli gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandi.

"Vansesi Gazetesi çok zor sartlardan bugünlere geldi"

87 yasina ulasmanin mutlugunu yasadiklarini söyleyen Erdal Perihan, "21 Temmuz 1937 tarihinde ismi Van Matbaasi olan kendi tesislerinde basilan "Yeni Yurd Van Gazetesi", Erek Dagi’nin ardindan dogan günesin yer aldigi logosuyla 1918 sonrasi yeniden kurulmaya çalisan basi dumanli, yüregi yarali Van’in üstüne umut isiklari saçarak günes gibi dogmustur. Ulasim imkânlarinin sinirli oldugu, civata’nin dahi disaridan günler süren yolculuk sonrasi getirildigi, tasimada genelde at ve katir’in kullanildigi, kalifiye elemanin olmadigi, gazete kagidi ve diger matbaa malzemelerinin bulunmadigi yokluk ve sefalet döneminde bir avuç yürekli, cesur Van sevdalisi Vanli tarafindan çok zor sartlarda yayin hayatina atilan Yeni Yurd Van Gazetesi kisa sürede memleketimizin gözü, kulagi, sesi olmustur. Yeni Yurd Van ismiyle yayin hayatina baslayan gazetemiz, Van’in ekonomik ve sosyal gelismesine, toplumsal ruhuna paralel olarak, 1948’de Vansesi ismini almistir. merhum Ilyas Kitapçi ve merhum Remzi Perihan’in güç birligiyle gazetecilikte yilmadan, zorluklara aldirmadan, her türlü zorluga gögüs gererek yoluna devam eden Vansesi, bugün 87. yilina ulasmanin hakli gurur ve sevincini yasamaktadir. Vanlilar gazeteleriyle ne kadar övünseler azdir. Çünkü Van’in yakin tarihinin özeti ve yasayan hafizasi Vansesi Gazetesi çok zor sartlarda yalnizca sorumlu ve basarili gazetecilik yaparak Dogu’nun en ücra kösesinde üstüne düseni vatan ve memleket sevdasiyla yerine getirmektedir. Bu iftihar tüm halkimizindir" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile