Varto'da Kurban Eti Dagitimi

Varto'da Kurban Eti Dagitimi

Diyanet Isleri Baskanligi ve Türkiye Diyanet Vakfi’nin “Müminler ancak kardestir” temasiyla düzenledigi organizasyonla Mus’un Varto ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dagitimi yapildi.

Türkiye Diyanet Vakfi ve Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan ilçedeki muhtaç ailelere verilmek üzere gönderilen kurbanliklar, Varto Müftüsü Bayram Öztürk baskanliginda Sube Müdürü Tacettin Erciyes ve imamlar gözetiminde kesildikten sonra paketlenerek ailelere dagitildi. Konu ile ilgili açiklama yapan Sube Müdürü Tacettin Erciyes, Türkiye Diyanet Vakfi ve Diyanet Isleri Baskanliginin vekâlet yoluyla kurban kesimi organizasyonu çerçevesinde ilçeye 14 adet hisse oranli kurban gönderildigini belirterek, “Müminler ancak kardestir temasiyla vekâleten kurban kesim organizasyonunu düzenledik. Varto ilçemize gönderilen kurbanliklar usulüne uygun kesilerek ihtiyaç sahiplerine dagitiliyor. Bilhassa ilçemizde ikamet eden depremzede kardeslerimize bu hisse paylarindan verdik. Bu vesile ile bütün Islam aleminin ve ülkemizin bayramini kutluyorum. Rabbim kesmis oldugumuz kurbanlari kabul buyursun” dedi.

Kurbanlik etini alan Rifki Günay ise bu tür uygulamalarin devam etmesini istediklerini dile getirerek, emegi geçen herkese tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile