Vasiyeti Bayrak Olan Sehidin Babasi Her Yeri Bayrakla Donatiyor

Vasiyeti Bayrak Olan Sehidin Babasi Her Yeri Bayrakla Donatiyor

Suriye’de teröristlerin askeri araca tanksavarla saldirisi sonucu 3 Haziran 2021’de sehit düsen Aksarayli Uzman Çavus Sahin Sarilmaz’in babasi Senol Sarilmaz çay bahçesi isletmeciligi yaparak oglunun vasiyetlerini sürdürmeye çalisiyor.

20 günlük evliyken Suriye Afrin’de teröristlerin askeri araca tanksavarla hain saldirisi sonucu sehit düsen Aksarayli Uzman Çavus Sahin Sarilmaz’in (24) babasi ve 55 gün sonra Irak’in kuzeyinde bölücü terör örgülü PKK ile girilen çatismada sehit düsen Piyade Uzman Çavus Sergen Güçlüer’in dayisi olan Senol Sarilmaz (60), kaymakamlik tarafindan tahsis edilen çay bahçesinde hem geçimini sagliyor hem de oglunun vasiyetlerini yerine getiriyor. Ihlara beldesindeki Ihlara Vadisi girisinde bulunan çay bahçesinde isletmecilik yapan Senol Sarilmaz bayrak sevdalisi olan oglu için her yeri Türk bayragiyla donatiyor. Sehit oglunun askerlik süreci boyunca ögrencilere burs verdigini ve beldedeki fakir ailelere para göndererek yardimci oldugunu sehit düstükten sonra ögrendigini belirten baba Sarilmaz, çay bahçesi isletmeciliginden kazandigi gelirin bir kismini da ihtiyaç sahibi ailelere yardim için ayiriyor.

“Onun vasiyeti bayrakti”

Sehit oglunun bayrak sevdalisi oldugunu belirten baba Senol Sarilmaz, “Oglum keskin nisanciydi. 3 Haziran 2021’de Suriye Afrin’de sehit oldu. 55 gün sora da yegenim Kuzey Irak’ta çatismada sehit oldu. Benim oglumun yapmak istedigi tek sey vardi. Askerligi boyunca 3-4 çocuga burs veriyormus, kasaplara para yollarmis, ’Fakirlere et yollayin’ dermis. Bunlari hep sonradan ögrendik. Bankadan hesap dokümanini istedigimde, dügün yapilmis para göndermis, birinin ihtiyaci olmus para göndermis, hep buna çalismis. Dügün yaptim, 20 gün kaldi ve gitti bir daha da dönmedi. Onun vasiyeti bayrakti. Bayrak sevdalisiydi. Ben de birçok bayrak astim ama oglum bayrak meraklisiydi. Ben de elimden geldigi kadar her yeri bayrakla donatiyorum” dedi.

Önce insaat islerinde çalistigini belirten baba Senol Sarilmaz, “Allah razi olsun burayi biz kaymakamliktan ihale ile aldik. Ufak tefek burada çalisiyoruz, geçimimizi buradan sagliyoruz. Çoluga çocuga ufak tefek katkimiz oluyor. 1 oglum, 2 kizim var, torunlar var. Onlara yardimci oluyorum elimden geldigi kadar. Ben önce insaatçiydim, insaatlarda çalisiyordum. Boya isleri yapiyordum, Sahin de yanimda çalisiyordu. Sonra askere gitti. ’Baba ben kalacagim’ dedi.

Vatan bayrak sevdalisi olunca da kalmisti” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile