Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması

'Alman Meclisi'nin üç gün önce aldığı karar, Suriye'nin kuzeyindeki o mücadeleyle ilgili. Türkiye'nin bölünmesi planı ve PKK'yı destekleme kararı. Ermeni meselesi değil, artık Ermeni meselesi tarihe karıştı'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 'Alman Meclisi'nin üç gün önce aldığı karar, Suriye'nin kuzeyindeki o mücadeleyle ilgili. Türkiye'nin bölünmesi planı ve PKK'yı destekleme kararı. Ermeni meselesi değil, artık Ermeni meselesi tarihe karıştı.' dedi.

Perinçek, partisinin Ordu İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen, 'Büyük Karara Doğru' konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeniden üreten bir ülke haline gelmesi gerektiğini belirterek, 'Türkiye yeniden hem sanayide hem de tarımda kendisi üretecek. Tarımını, köylüsünü, çiftçisini destekleyecek. Köylüsüne, 'ek arkadaş, biç arkadaş, üret arkadaş' diyecek. Ucuz ve faizsiz kredi verecek. Gübre, alet ve tarım ilacıyla çiftçisini destekleyecek. Bu, Vatan Partisi'nin programıdır.' diye konuştu.

Türkiye'nin, komşu ülkelerle ekonomi alanında iş birliğine gitmesi gerektiğini savunan Perinçek, 'Geniş alanlar var. Güneyimizde 300 milyonluk bir pazar var. Vatan Partisi'nin bir ayağı İran'da, bir ayağı Suriye'de, bir ayağı Lübnan'da, bir ayağı Mısır'da. Buralarda, önümüzdeki Türkiye'nin ekonomisini ve güvenliğini garanti altına alacak çalışmalar yürütüyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Perinçek, 'Alman Meclisi'nin üç gün önce aldığı karar, Suriye'nin kuzeyindeki o mücadeleyle ilgili. Türkiye'nin bölünmesi planı ve PKK'yı destekleme kararı. Ermeni meselesi değil, artık Ermeni meselesi tarihe karıştı.' ifadesini kullanarak, şunları kaydetti:

'Onların Türkiye'de bir iddiası kalmadı. Şimdi bu olayı PKK üzerinden yürütmeye çalışıyorlar ve bu kararlarda o amaçla bir bir gündeme getiriliyor ama bizim elimizde kapı gibi bir Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararı var. Bir değil, iki karar var. AİHM kararlarında, 1915 olaylarının soykırım olduğu mahkeme kararlarıyla saptanmadı. Biz soykırım olmadığını 1915 yılında, iki mahkeme kararıyla tescil ettirmiş, kayda geçirtmiş bulunuyoruz. Böyle bir gücümüz var. Elimizde uluslararası hukuka dayanmak için çok önemli tarihi kararlar var. Size söz veriyoruz, nasıl İsviçre'de o başarıyı kazandık, Almanya'da da o kararları kaldırtacağız. Bunun için şimdiden harekete geçmiş durumdayız.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile