Vatan Sevgisi Engel Tanımıyor

Vatan Sevgisi Engel Tanımıyor

Kocaeli'nde, 13 engelli vatandaş Körfez Hava Radar Mevzi Komutanlığı'nda birliğine teslim olarak bir günlük te olsa asker olmanın gururunu yaşadı.

Askerlik görevini tamamlayan gençlere terhis belgeleri verildi.

Törende hazır bulunan aileler duygusal anlar yaşadı. Kendilerine verilen askeri elbiseleri gururla giyen, Erdi Duman, Alper Ilgaz, Emre Kabakoz, Ceyhun Onat, Sefa Mollaosmanoğlu, Nihat Akyüz, Mustafa Yurt, Barış Aslan, Sonercan Alim, Yunus Emre Karaaslan, Tamer Bürcü, Ünal Kandemir ve Mustafa Çankırılar yemin ederek bir günlük askerlik yapma onur ve gururunu yaşadı. Asker olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren gençler, “Engelli olmamız nedeniyle bu kutsal görevi yerine getirememiştik. Bizlere sağlanan bu imkanla bir günlük de olsa askerlik yapma mutluluğunu yaşadık. Askeri elbise giymek, bu heyecanı yaşamak anlatılmaz bir mutluluk” dediler.

Hava Radar Mevzi ve Körfez Garnizon Komutan Vekili Hava Kontrol Binbaşı Savaş Erdoğan, "Silah Arkadaşlarım" diye hitap ettiği gençleri makamında kabul ederek terhis belgesini verdi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Vatandaşlık görevlerinin en yücesi, en kutsalı olan askerlik hizmetini bir günlüğüne de olsa icra etme şerefine ulaştınız. Bugün burada, Türk gencinin asker olmak için hiçbir engel tanımadığını bir kez daha ispatlamış oldunuz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Dünyanın hiç bir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz ve daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir' sözünü doğrularcasına Türk milletinin gücünü nereden aldığını bir kez daha göstermiş oldunuz. Bundan sonraki yaşamınızda başarı ve mutluluklar dilerim” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile