Vatandas, Belediye Ve Özel Idareyi Valiye Sikayet Etti Açiklamasi 'Köpek Sorunuyla Ilgilenmiyorlar'

Vatandas, Belediye Ve Özel Idareyi Valiye Sikayet Etti Açiklamasi 'Köpek Sorunuyla Ilgilenmiyorlar'

Mertoglu köyünde vatandaslarin problemlerini dinleyen Sinop Valisi Mustafa Özarslan’a bir vatandas, "Köyümüzde basibos köpek sorunu var. Belediyeye gidiyoruz, ’orasi köy, özel idare ilgileniyor’ diyorlar. Özel idareye gidiyoruz, ’orasi belediyede onlar ilgileniyor’ diyorlar" seklinde dert yandi.

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Mertoglu köyü sakinleriyle bir araya geldi. Mertoglu köyünün genel durumu hakkinda Muhtar Mustafa Ünal’dan bilgiler alan Vali Özarslan, köyde yasayan vatandaslardan birebir araya araci koymadan onlarin sorunlarini dinledi. Mertoglu Köyü Muhtari Mustafa Ünal, “Köyümüzün tabii ki bazi sorunlari var. Bunun için hepinizi buraya topladik” dedi.

Daha sonra konusan Vali Özarslan, "Tüm ilçedeki muhtarlarimizi dinledik ve notlarimizi aldik. Sorunlari kayda alip takibini yapiyoruz. Not aldigimiz sorunlarin ne kadarini çözdük ne kadarini çözemedik tekrar mahalle muhtarlarimizla ve köy muhtarlarimizla bir araya gelip degerlendirecegiz. Muhtarlar sizlerin temsilcisi. Burada çözülemeyen sorunlari ona ileteceksiniz, o da bize iletecek. Biz de bu sorunlari degerlendirip takip edecegiz” diye konustu.



"Köpek sorunuyla belediye ve özel idare ilgilenmiyor"

Ardindan Mertoglu köyünde basibos köpek sorunu yasadiklarini belirten köy halkindan Erdogan Ünal, ”Belediyeye gidiyoruz, ’orasi köy, özel idare ilgileniyor’ diyorlar. Özel idareye gidiyoruz, ’orasi belediyede onlar ilgileniyor’ diyorlar. Köpekler beni geçen gün sikistirdilar. En az 15 tane basibos köpek var orada. Vatandaslar bakamadigi köpekleri birakiyor. Ayrica mezbahada atik sorunu da yasaniyor. Yillardir atiklardan dolayi sorun yasiyoruz. Kendime ait 3 tane hayvanim atiklardan dolayi telef oldu. Ayrica bu atiklar çevre kirliligi de olusturuyor. Çeltik tarlalarina da zarar veriyor” ifadelerini kullandi.

Vali Özarslan da basibos köpekleri birakan vatandaslari araçlariyla birlikte plaka takip sisteminden takip edeceklerini söyledi.



Sinop Tarim Il Müdürü Fatih Önlem ise, atik sorunu ile ilgili olarak, “Biz orayla ilgili genel olarak islemleri baslattik. Iç kisimda da eksikler vardi. Biz onlara sürelerini verdik. Verdigimiz süre içinde sorunlar çözülmezse ruhsatlarini iptal edecegiz" açiklamasinda bulundu.

Mertoglu Köyü Çok Amaçli Salonda vatandaslarla bir araya gelen Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’a, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Yahya Çinkil, Il Tarim ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Sinop Il Müftüsü Pasa Bektas, DSI Harita Mühendisi Onur Yagci ve Mertoglu köyü muhtari Mustafa Ünal eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile