'Vatandas Da Omicron Varyanti Grip Gibi Atlatiliyor Algisi Var'

'Vatandas Da Omicron Varyanti Grip Gibi Atlatiliyor Algisi Var'

Kirsehir Il Saglik Müdürü Ali Bulut, omicron varyanti karsisinda vatandasta ’gribal enfeksiyon gibi atlatiliyor’ algisinin oldugunu ancak yogun bakim ünitelerinin ise asisizlarla dolu oldugunu söyledi.

Il Saglik Müdürü Ali Bulut, "Asilamada Kirsehir en basindan bu yana iyi düzeyde toplamda Biontech asi düzeyimiz 310 bin, Sinovac 140 bin civarinda. Bu rakamlar 1,2 ve 3 doz asi için geçerli. Turkovac asi ise yeni çiktigi için Biontech ve Sinovac sayililarini bulmamiz biraz zaman alacak. Bir çok kiside ise yüzde 90 oraninda ilk doz asi olundu. Hatirlatma dozlari gelen vatandaslar Turkovac tercih ediyor. Kisa sürede ise 700 gibi bir sayiya ulastik" dedi.

Asi olmayanlara asi tavsiyesinde bulunan Il Müdürü Bulut, "Asilarinizi geciktirmeden olun. Omicron varyanti hizli sekilde yayiliyor. Vatandas da gribal enfeksiyon gibi atliyor algisi var olsa da özellikle 65 yas üstü hastalar ve bagisiklik sistemiyle ilgili herhangi bir rahatsizligi olan vatandaslarda süreç agir seyrediyor. Kendimizi ve yaslilarimizi korumak için asilarin olunmasi gerekir. Bireysel asidan ziyade toplum bagisikligi diye söyledigimiz bir konu var. Toplum bagisikliginda kedimizi degil etrafimizdaki herkesi de korumus oluyoruz. Siddetle asi tavsiye ediyoruz. Yogun bakim hastalarinin tamami ya eksik asili yada hiç asi olmayanlar" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile