Vatandas Istedi, Baskan Çerkez Yapti Açiklamasi Pazar Günleri Insaat Çalismalari Yasaklaniyor

Vatandas Istedi, Baskan Çerkez Yapti Açiklamasi Pazar Günleri Insaat Çalismalari Yasaklaniyor

Katilimci yönetim ilkesi ile vatandaslarin sesine kulak veren Baskan Çerkez, Eksioglu Mahallesi’nde gerçeklesen Halkin Bulusmasi programinda bir vatandasin ‘Pazar günleri insaatlar çalismasin’ talebini hayata geçiriyor.

“Halk Günü Degil Halkin Günü” sloganiyla Çekmeköy’ü mahalle mahalle gezen Çekmeköy Belediye Baskani Orhan Çerkez, vatandaslarin talep, sikayet ve önerilerini dinleyerek çözüme kavusturmaya devam ediyor. Eksioglu Mahallesi’nde de gerçeklesen programda, mahalle sakini Aziz Bolat’in Pazar günleri insaat yasagi talebini geri çevirmeyen Baskan Çerkez, konunun Eylül ayindaki meclis toplantisina gündeme alinacagini açikladi.

Eylül ayi meclis toplantisinda gündeme alinacak konunun yasallasmasi ile birlikte ilçe genelinde Pazar günleri insaat çalismasina izin verilmeyecek. Yapilan düzenleme ile birlikte yikim ve insaatlardan çikan seslerin hafta sonlari vatandaslari rahatsiz etmesinin önüne geçilecek.

“Çözüm üretmek bizim görevimiz”

Konu ile ilgili degerlendirmede bulunan Çekmeköy Belediye Baskani Orhan Çerkez, “Çekmeköylü komsularimizin talep ve önerilerini dinledigimiz Halkin Bulusmasi programinda Aziz kardesimizin Pazar günü insaatlarin çalismamasi yönünde bizlere bir talepte bulundu. Hemsehrilerimizin huzuru, ve yasam kalitesi bizim en büyük önceligimiz. Bu konu hakkinda çalismalarimizi tamamladik. Eylül ayinda düzenlenecek ilk meclis toplantimizda bu konuyu gündeme getirerek Pazar günleri insaatlarin çalismamasi yönünde karar alacagiz. Vatandaslarimizin sesini duymak, taleplerine kulak vermek ve çözüm üretmek bizim görevimiz. Aldigimiz bu karar simdiden Çekmeköylü komsularimiz için hayirli ve ugurlu olsun” dedi.



‘‘Taleplerimiz çözüldükçe mutlu oluruz’’

Eksioglu Mahalle Muhtari Nizamettin Kaya söyle konustu: ‘‘Mahallemiz adina Çekmeköy Belediye Baskani Orhan Çerkez’e çok tesekkür ediyorum. Mahalle toplantisinda taleplerimiz dinledi. Mahallemiz adina hangi hizmet yapiliyorsa biz bundan memnununuz. Pazar günü insaatlarin çalismasi ile ilgili bize çok sayida sikâyet geliyordu. Erken saatlerde baslayan insaat çalismalarindan dolayi etrafta çok ses oluyordu. Vatandaslarda ‘haftanin alti günü çalisiyoruz bir günü dinlenmek istiyoruz’ diyerek bize defalarca sikayete geldi. Pazar günü insaat faaliyetlerinin durdurulma karari çok yerinde ve isabetli bir karar oldu. Alinan karardan dolayi vatandas ve biz çok mutlu olduk’’ dedi.



‘‘Orhan Çerkez Baskan sözünün eridir’’

Mahalle sakini Aziz Bolat pazar günleri durdurulan insaat çalismasi için sunlari ifade etti: ‘‘Baskanimiz iki hafta önce mahallemize geldi. Bizleri ziyaret etti, bizleri onurlandirdi sag olsun. Kendisine bu davranisindan dolayi çok tesekkür ediyoruz. Mahallemizde halk toplantisi tarihte ilk kez oluyor. Bizler de vatandaslar olarak hafta sonlari pazar günleri insaat seslerinden, görüntülerden çok rahatsiz oldugumuzu kendilerine ilettik. Baskanimiz bunu dinledi sag olsun dikkate aldi, çözecegim dedi, söz verdi. Bir ay içerisinde Belediye Meclisinden geçerek sorunu çözecegini bizlere iletti. Bu sorunumuz çok kisa bir sürede çözüldü. Biz de bu durumdan çok memnun olduk. Esim beyin ameliyati geçirmisti saglik problemleri vardi ve bir buçuk aylik bebegimiz var pazar günleri yapilan insaat çalismalarindaki sesten bebegimiz asiri rahatsiz oluyordu, uyuyamiyordu. Baskanimiza bu sikintilarimizi dile getirdik. Baskanimiz daha duyarli olacagini konuyu çözecegini bize söylemisti, sag olsun çözdü. Kendisine ve ekibine çok tesekkür ediyoruz. Allah razi olsun diyoruz. Bu karari mahalleli olarak komsu olarak çok takdir ettik.

Kendisini ve ekibini alkisliyoruz.’’

Pazar günleri insaatlarin çalismamasi kararinin ince bir davranis olduguna vurgu yapan ilçe sakini Can Alpgüvenç, ‘‘Pazar günleri insanlarin dinlenme günü. Bu yönden alinan karar olumlu oldu. Çocugu olan, hastasi olan insaat gürültülerinde rahatsiz oluyordu. Belediyenin böyle bir karar almasini olumlu buluyorum. Güzel bir hareket olmus’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile