Vatandaşa kızmayın

Parti içi eğitim toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partililerin referandumda nasıl davranmaları gerektiğini anlattı. 'Milletin anlayacağı dilden konuşun dedi



Parti içi eğitim toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partililerin referandumda nasıl davranmaları gerektiğini anlattı. 'Milletin anlayacağı dilden konuşun dedi


CHP Genel Merkezi'ndeki parti içi eğitim toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililere bu süreçte nasıl davranmaları gerektiğini anlattı. Referandum kampanyasında dağıtılmak üzere broşür hazırladıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Süreci iyi değerlendirmek lazım. 'Hayır'a inanıyorsak anlaşılır dilde anlatmamız lazım' diye konuştu. Sandığa sahip çıkmanın önemini de anlatan Kılıçdaroğlu, 'Sandığa sahip çıkmayan görevliyi partide barındırmayın' uyarısında bulundu.


KIZMAK BİZE YAKIŞMAZ
Partililerin yerel medyada, kampanyalarını anlatması gerektiğini de belirten Kılıçdaroğlu, parti programları ve mitinglere zamanında katılma uyarısı da yaptı. Partililerin vatandaş eleştirse de sakin şekilde dinlemesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Kızmak bize yakışmaz. Eleştiriyi beğenmesek de dinleyip sakin şekilde cevaplayacağız' dedi. Kılıçdaroğlu, toplumda yaşanan öfkenin nedeninin yanlış siyaset olduğuna da işaret ederek, 'Toplum barış istiyor. Kavga istemiyor. Kavganın parçası olmayacağız' yorumunu yaptı.

VALİLERE 'EVET' SUÇLAMASI
Kılıçdaroğlu, referandum sürecinde bazı vali ve kaymakamların vatandaşlara evet oyu kullanmaları yönünde baskı yaptığını iddia ederek, 'Evet demezseniz haklarınız alınacak diyorlar, şantaj var. Ama bu toplum şantaja pabuç bırakmayacak' dedi.

BOŞ KOLTUKLARA RAĞMEN KONUŞTU
Saat 09.00'da başlayacağı duyurulan toplantıya, Kılıçdaroğlu tam saatinde gelince salonda boş koltuklarla karşılaştı. Genel Başkan Yardımcısı Nevin Gaye Erbatur, Kılıçdaroğlu'na, toplantıya diğer illerden gelenlerin olması nedeniyle böyle bir sorunun yaşandığını, isterse daha sonra başlanabileceğini söyledi. 'Toplantı tam saatinde başlasın' diyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmaya başladığı sırada salon dolmaya başladı.

ANKARA

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile