Vatandaşlar, Belediye Başkanı Posbıyık’a Teşekkür Etti

Vatandaşlar, Belediye Başkanı Posbıyık’a Teşekkür Etti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Topçalı Mahalle Muhtarı ve mahalle sakinleri, Karadeniz Ereğli Belediyesi zabıta ekiplerinin Organize Sanayi Bölgesi`ne köy içinden geçişleri engellemesinden dolayı teşekkür etti.


Uzun bir süredir Topçalı ve Hamzafakıhlı mahallelerinin büyük tepkisini çeken ağır tonajlı kamyonların ve tırların bu yol güzergahından geçişi Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatıyla engellenmişti. Topçalı Mahalle Muhtarı ve mahalle sakinleri Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından Gülüç köprüsü girişinden başlayarak Topçalı ve Hamzafakıhlı Köyleri üzerinden Organize Sanayi Bölgesi’ne giden yol güzergahında ağır vasıtalı araçların geçişine izin verilmemesi ile ilgili olarak başlayan uygulamadan dolayı köy meydanında bir araya gelerek Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür etti.

Mahalle sakinlerinden Ayşegül Arslan, Başkan Posbıyık’a teşekkür ederek, "Önceden çocuklarımızı dışarı çıkaramıyorduk. Hastalarımız, yaşlılarımız çok tedirgin oluyordu. Hergün gecenin bir saatinde bile tırların gürültüsünden ve sallantısından sanki deprem oluyor sanıyorduk. Şimdi büyük ölçüde rahatladık. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun."dedi.

Köy Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ise yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a ve uygulamayı sıkı bir şekilde denetleyen Zabıta personeline teşekkür ederek şunları söyledi: "Uygulama başlamadan önce ortalama 25 tonluk araçlardan günde 80-100 tane araç bu güzergahı kullanıyordu. Bu araçların her geçişinde sanki deprem oluyor sanıyorduk. Bu durum psikolojimizi çok olumsuz yönde etkiliyordu. Belediye sınırlarına girdikten sonra Belediye başkanımız bu sıkıntıya el attı ve 1 Ağustos’tan itibaren Topçalı Hamzafakıhlı güzergahından araç geçişini engelledi. İleriki dönemde alternatif yollar yapılırda tır geçişi tamamen durdurulur. Bununla ilgili olarak Kaymakamlığımıza ve Valililiğimize 20-25 tane dilekçe verdik. Umarım tamamen bu konuda rahatlarız.Mahalle sakinleri olarak Mahallemize her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’a gösterdiği yakın ilgi ve problelemlerimize çözümlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Bu süreç içeresinde çalışmalarını sürdüren zabıta ekiplerine de ayrıca teşekkürü bir borç biliriz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile